LG Q8.
LG Q8. (Bilde: LG)

LGs nye mobil retter seg mot dem som er kresne på lyden

Q8 er en slags miniversjon av den fantastiske LG V20.

For litt siden kunne vi melde om den første modellen i LGs nye Q-serie, LG Q6, som byr på noen av egenskaper til flaggskipet G6. Nå har LG allerede dratt sløret av den neste Q-modellen, og den heter LG Q8

I likhet med Q6 har også Q8 hentet egenskaper fra LGs toppmodeller, nærmere bestemt LG V20, som vi ga full pott i vår test i fjor høst.

Det dette innebærer i praksis er at Q8 først og fremst byr på skikkelig heftige lydegenskaper. I likhet med V20 kommer mobilen nemlig med den såkalte Hi-Fi Quad DAC-løsningen fra ESS Technology, som er en stor brikkeprodusent med fokus på signalbehandling og lydkort.

Også V20-lignende innmat

Denne løsningen skal ifølge LG redusere hvit støy med 50 prosent og gi veldig klar og fin lyd som er «utypisk» for mobiltelefoner. I tillegg tar mobilen opp lyd i 24-bit / 192 kHz-kvalitet i tapsfritt FLAC-format, kan produsenten opplyse.

Ellers har Q8, i likhet med V20, en liten ekstraskjerm over den vanlige skjermen som blant annet kan brukes som hendig snarvei til verktøy, apper og kontakter. Q8 har også en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, men skjermstørrelsen er krympet ned til 5,2 tommer.

Andre likhetstrekk Q8 har med V20 er prosessoren, minnemengden og kameraløsningen. Q8 har med andre ord Snapdragon 820 og 4 GB minne, mens lagringsplassen ligger på 32 GB. Dobbel kameraløsning er på plass, bestående av et standardobjektiv på 16 megapiksler og et vidvinkelobjektiv på 8 megapiksler. Frontkameraet er på 5 megapiksler.

Mobilen har IP67-sertifisering, som betyr at den kan senkes i én meters vann i opptil en halvtime og at den er støvtett. LG Q8 skal lanseres i europeiske markeder i disse dager, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent ennå.

Nå vet vi litt mer om V20-oppfølgeren: Slik blir LG V30 »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen