LG Q8.
LG Q8. (Bilde: LG)

LGs nye mobil retter seg mot dem som er kresne på lyden

Q8 er en slags miniversjon av den fantastiske LG V20.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For litt siden kunne vi melde om den første modellen i LGs nye Q-serie, LG Q6, som byr på noen av egenskaper til flaggskipet G6. Nå har LG allerede dratt sløret av den neste Q-modellen, og den heter LG Q8

I likhet med Q6 har også Q8 hentet egenskaper fra LGs toppmodeller, nærmere bestemt LG V20, som vi ga full pott i vår test i fjor høst.

Det dette innebærer i praksis er at Q8 først og fremst byr på skikkelig heftige lydegenskaper. I likhet med V20 kommer mobilen nemlig med den såkalte Hi-Fi Quad DAC-løsningen fra ESS Technology, som er en stor brikkeprodusent med fokus på signalbehandling og lydkort.

Også V20-lignende innmat

Denne løsningen skal ifølge LG redusere hvit støy med 50 prosent og gi veldig klar og fin lyd som er «utypisk» for mobiltelefoner. I tillegg tar mobilen opp lyd i 24-bit / 192 kHz-kvalitet i tapsfritt FLAC-format, kan produsenten opplyse.

Ellers har Q8, i likhet med V20, en liten ekstraskjerm over den vanlige skjermen som blant annet kan brukes som hendig snarvei til verktøy, apper og kontakter. Q8 har også en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, men skjermstørrelsen er krympet ned til 5,2 tommer.

Andre likhetstrekk Q8 har med V20 er prosessoren, minnemengden og kameraløsningen. Q8 har med andre ord Snapdragon 820 og 4 GB minne, mens lagringsplassen ligger på 32 GB. Dobbel kameraløsning er på plass, bestående av et standardobjektiv på 16 megapiksler og et vidvinkelobjektiv på 8 megapiksler. Frontkameraet er på 5 megapiksler.

Mobilen har IP67-sertifisering, som betyr at den kan senkes i én meters vann i opptil en halvtime og at den er støvtett. LG Q8 skal lanseres i europeiske markeder i disse dager, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent ennå.

Nå vet vi litt mer om V20-oppfølgeren: Slik blir LG V30 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen