LG-mobil med digital TV-opptager

Mange har kvittet seg med sine gamle VHS-spillere til fordel for harddiskbaserte opptakere. En av fordelene med disse er at du kan starte å se et opptak allerede før hele opptaket er gjort. På den måten er det også mulig å pause et TV-program for å kunne starte det opp igjen så snart du har anledning. Funksjonen kalles ”time shift”, og kommer godt med om du må et nødvendig ærend og ikke har tid til å vente på neste reklamepause. Når reklamepausen senere kommer kan du velge å spole over denne for å ta igjen noe av forsinkelsen.

Nå kommer den samme funksjonen på en mobiltelefon.

Formatkrig
Det er LG som har utviklet mobiltelefonen, som lagrer opptakene på et minnekort. TV-tuneren i mobiltelefonen er en såkalt DMB-mottaker. DMB er standarden som kjemper med DVB-H om å bli fremtidens standard for digital bakkesendt TV til mobile enheter. Et av fortrinnene ved DMB er at sendingene kan formidles i det allerede eksisterende nettet for digital radio (DAB).

Foreløpig er det ingen kanaler som sender slike signaler i Norge (verken DVB-H eller DMB), men rundt om i Europa er flere pilotprosjekter startet opp. Under fortball-VM i Tyskland er det ventet at begge teknologiene vil være kommersielt tilgjengelig i Tyskland.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen