LG-mobil for blinde og svaksynte

LG-mobil for blinde og svaksynte

I følge selskapet skal LF-1300 være en snakkende mobiltelefon som også kan lese bøker for blinde brukere. – Fra vår side er dette et forsøk på å gjøre noe samfunnsnyttig, sier talsmann for LG, Song Keun-Yong i følge DNA Revolutions.

LF-1300 er ikke bare et artig eksperiment for å vise hva som er mulig. Allerede denne uken skal telefonen være i salg på det koreanske markedet. Prisen er i underkant av 3.000 kroner.

Legeattest
Men det er ikke hvem som helst som får kjøpt telefonen. Den er nemlig sponset av myndighetene, og du må derfor ha legeattest på at du er blind, svaksynt eller dyslektisk før du får handlet den.

For riktig å gjøre telefonen nyttig har LG satt opp en egen nettside for blinde og svaksynte der de kan laste ned 300 ulike lydbøker. Bøkene kan også lastes ned direkte til telefonen ved et trykk på en egen tast.

Telefonen har MP3-spiller og leveres med trådløst headsett. Funksjonene i mobiltelefonen kan talestyres.

Mobiltelefonens internminne er begrenset til 17 MB, men støtter eksterne minnekort for den som måtte synes det blir for snaut.

Ikke GSM
Det er uklart om LG på sikt vil gjøre flere versjoner av denne mobiltelefonen, slik at den også kan bli tilgjengelig i Europa. Det koreanske mobilnettet er ikke kompatibelt med vårt, og dermed er det lite sannsynlig at vi får en norsk variant av LG-1300 med det første.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen