LG G Pad II 10.1.
LG G Pad II 10.1. (Bilde: LG)

LG lanserer sitt kraftigste nettbrett hittil

«LG G Pad II» skal snart slippes i Europa.

I en fersk pressemelding har sørkoreanske LG nå dratt sløret av sitt nyeste tilskudd til sin nettbrettserie G Pad, nemlig «G Pad II 10.1». Modellen skal formelt avdukes på den kommende IFA-messen i Berlin, og vil bli lansert i Europa like etterpå.

Som navnet antyder blir nettbrettet en oppgradert utgave av den eksisterende modellen G Pad 10.1. I likhet med forgjengeren er heller ikke den nye varianten et  produkt i eliteserien, men har likevel en del betydelige forbedringer.

Høyere oppløsning og mer krutt

G Pad II 10.1 har altså fremdeles en skjermstørrelse på 10,1 tommer, men oppløsningen er nå skrudd opp til 1920 x 1200 piksler, fra 1280 x 800 på den forrige utgaven.

LG G Pad II 10.1.
LG G Pad II 10.1. Foto: LG

På innsiden finner man ellers en vesentlig bedre prosessor av typen Snapdragon 800 med fire kjerner og en klokkefrekvens på 2,26 GHz, 4 GB minne og 16 GB lagringsplass. Hovedkameraet er på 5 megapiklser, mens frontkameraet leverer 2 megapiksler.

Nettbrettet byr videre på et relativt potent batteri med en kapasitet på 7400 mAh, noe som likevel er mindre enn på forgjengeren. LG har ikke angitt hvor mange timer med bruk dette gir.

100 GB skylagring medfølger

Ellers bedyrer LG at det nye nettbrettet deres har den smaleste rammen av alle nettbrett i samme størrelsesklasse som finnes på markedet for øyeblikket. Modellen har en egen lesemodus på reduserer det blå lyset fra skjermens baklys, noe som skal gjøre øyebelastningen mindre.

LG G Pad II kommer også med Microsoft Office-pakken for Android-nettbrett ferdig installert, og 100 GB med OneDrive-lagring i to år skal også følge med. Det er imidlertid uvisst om dette tilbudet vil gjelde i alle markedene. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent, og mer informasjon vil altså komme på IFA-messen i begynnelsen av september.

Nokia har også kommet med et nytt nettbrett: Det kan nå bestilles på Internett »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen