LGs nye Hub Robot.
LGs nye Hub Robot. (Bilde: LG)

LG lanserer robot du kan bruke til å kontrollere smarthjemmet ditt

Si hei til Hub Robot.

Den nå påbegynte CES-messen i Las Vegas byr som ventet på produkter i en lang rekke kategorier, og roboter er intet unntak. LG har nå inntatt scenen med en søt liten sak som kan bli din nye hjelper i smarthjemmet, kalt Hub Robot.

Alle de tekniske detaljene foreligger ennå ikke, men Hub Robot er i korte trekk en robot som fungerer ved å koble seg til de ulike smarte enhetene du måtte ha hjemme, for å assistere deg i hverdagen.

Utfører mange oppgaver

Foto: LG

Roboten kan blant annet ta imot stemmekommandoer som den bruker til å for eksempel slå på tørketrommelen eller justere termostaten, og den kan også brukes til å spille av musikk, stille inn alarmer, lage meldinger og servere deg informasjon om trafikk, vær og andre ting.

Hub Robot har også en innebygget skjerm som ifølge LG for eksempel kan brukes til å vise deg hva som befinner seg i kjøleskapet ditt, om du ikke skulle gidde å sjekke selv. Dermed virker det som om den er kompatibel med smarte kjøleskap tilsvarende de Samsung har lansert.

Bruker kroppsspråk

Roboten kan også respondere ved å bruke kroppsspråk, slik som for eksempel å snurre rundt eller svare på spørsmål ved å nikke med hodet. I tillegg skal den kunne følge med på hva som skjer hjemme, for eksempel når brukerne legger seg om kvelden og når de forlater hjemmet.

Kamera er også på plass, som kan brukes til å blant annet gjenkjenne familiemedlemmer og gi skreddersydde hilsninger basert på hvilket familiemedlem som dukker opp. Når Hub Robot eventuelt blir tilgjengelig globalt, og til hvilken pris, er uvisst. Det er heller ikke kjent i hvilken grad produktet blir kompatibelt med eksisterende smarthjem-systemer.

Her er en annen robot av en litt annen type: Se Avatar-maskinen ta sine første skritt med et menneske ombord »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen