LGs gjennomsiktige Fx0.
LGs gjennomsiktige Fx0. (Bilde: YouTube)

LG lanserer gjennomsiktig mobiltelefon

Og i tillegg kommer den med nye Firefox OS 2.0.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det går en stund mellom hver gang det dukker opp nye mobiltelefoner basert på det ennå ganske smale operativsystemet Firefox OS fra Mozilla. I juni ble det kunngjort et par svært billige telefoner fra India med Firefox OS, og tidligere har blant andre LG og ZTE også lansert sine modeller basert på operativsystemet.

Som nettstedet PhoneArena melder er LG nå på banen igjen med en ny Firefox OS-telefon. Denne gangen har selskapet bestemt seg for å kombinere Mozillas operativsystem med et temmelig uvanlig designvalg.

Telefonen kommer med Firefox OS 2.0.
Telefonen kommer med Firefox OS 2.0.Foto: YouTube

Gjennomsiktig deksel

Den nye telefonen heter Fx0 og kommer med et gjennomsiktig deksel som gjør det mulig å beskue innmaten i telefonen. Det eksotiske designvalget er visstnok ment å symbolisere Mozillas fokus på åpenhet, men det spørs jo hvor godt det vil bli mottatt av forbrukerne.

Ellers ser det ut til at telefonen blir den mest velutsyrte blant Firefox OS-modellene hittil. Fx0 kommer med en firekjerners Snapdragon 400-prosessor fra Qualcomm, 1,5 GB minne og 16 GB lagringsplass. Skjermen er på 4,7 tommer og har en oppløsning på 720 x 1280 piksler.

Mobilen leveres også med den nye versjonen av operativsystemet, Firefox OS 2.0. Denne versjonen byr blant annet på diverse visuelle oppgraderinger, i tillegg til en del nye funksjoner.

Koster rundt 3000 kroner

Disse inkluderer en «finn min telefon»-funksjon, mulighet til å lage ringetoner fra musikk og en NFC-funksjon som gjør det mulig å dele innhold med andre telefoner ved å holde dem ved siden av hverandre.

Dessverre skal telefonen kun lanseres i Japan i første omgang, og det er uvisst om eller når den vil bli sluppet andre steder. Prisen i Japan ligger på 410 dollar, rundt 3000 kroner. I klippet under kan du se en kjapp demonstrasjon av telefonen og Firefox OS 2.0.

Det skjedde mye rart på mobilfronten i 2014: Her får du en gjennomgang av de viktigste begivenhetene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen