LG lanserer ny musikktjeneste.
LG lanserer ny musikktjeneste. (Bilde: Subbotina Anna/Shutterstock.com)

LG lanserer egen musikktjeneste for mobiltelefoner

Byr på høy kvalitet og skal ikke konkurrere med strømmetjenestene.

Musikkelskere begynner å få mange alternativer å velge mellom når det gjelder musikktjenester, særlig etter at Apple nå har hoppet på karusellen med sin Apple Music-tjeneste. I en kanskje noe uventet vending har mobilprodusenten LG nå også lansert sin egen musikktjeneste.

Den nye tjenesten kunngjøres i en fersk pressemelding, og det kan nevnes først som sist at LGs nye musikkfremstøt ikke blir en direkte konkurrent til ekisterende tjenester som Spotify og Apple Music.

Nedlastingstjeneste med høy lydkvalitet

For det første er det ikke snakk om en strømmetjeneste, men derimot en nedlastingstjeneste. I tillegg vil den kun være tilgjengelig på LGs egne mobiltelefoner, via selskapets SmartWorld-applikasjon.

Den nye tjenesten krever at du har en av LGs toppmodeller, for eksempel G4.
Den nye tjenesten krever at du har en av LGs toppmodeller, for eksempel G4. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Tjenesten vil la brukere laste ned opptil to låter gratis hver måned, og i tillegg få tilbud om laste ned ytterligere låter til halvparten av den «vanlige» prisen, uten at det er helt klart hva dette innebærer.

Det LG håper skal lokke folk til tjenesten er at låtene man laster ned har en samplingsfrekvens på 192 kHz og 24-bits oppløsning, som altså skal gi vesentlig høyere lydkvalitet enn det man får på både CD-er og strømmetjenester. CD-er opererer med en samplingsfrekvens på 44,1 kHz og har 16-bits oppløsning.

Krever LG-toppmodell

For å få glede av denne lydkvaliteten må du dermed være i besittelse av en LG-mobil som støtter 24-bits lyd, som hovedsakelig inkluderer toppmodellene G Flex 2, den nye flaggskipmodellen G4, samt de eldre G3 og G2

Utover dette foreligger det ennå ikke så mye informasjon om LGs nye musikktjeneste, ei heller pris. Tjenesten skal bli tilgjengelig i løpet av denne måneden i over 70 land. Når den eventuelt blir tilgjengelig i Norge er ikke kjent.

LG har også nylig lansert ny OLED-TV med 4K-oppløsning: Den klatret nesten til topps i vår anmeldelse »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen