LG X Venture.
LG X Venture. (Bilde: LG)

LG lanserer billigtelefon for «eventyrere»

LG X Venture skal være perfekt for utendørsfolket og byr på saftig batteri.

Det var i mars i fjor at LG for første gang presenterte sin nye X-serie av mobiltelefoner, som består av rimelige modeller som alle byr på én ekstra god egenskap hver. Nå melder LG at den seneste i denne rekken er klar for markedet, nemlig LG X Venture.

Den spesielle egenskapen ved LG X Venture er, som navnet forsiktig antyder, at den særlig retter seg mot folk som mye på farten i utendørsmiljøer. Med andre ord er mobilen en aldri så liten tøffing.

Tåler røff behandling

Rent konkret betyr dette blant annet at Venture er blitt utsatt for flere av testene som kreves for den såkalte MIL-STD 810G-sertifiseringen, som innebærer at mobilen både takler harde støt og ekstreme temperaturer.

LG X Venture.
LG X Venture. Foto: LG

I tillegg har den IP68-sertifiseringen, som betyr at mobilen er godkjent for nedsenkning i 1,5 meter med vann i halvannen time, og at den er helt støvtett. Av andre eventyrvennlige egenskaper kommer den med en egen app som byr på barometer, kompass, aktivitetssporing, værmelding og lommelykt i én pakke. 

Designmessig har LG X en robust metallramme og tre store, fysiske knapper på fronten som skal gjøre mobilen grei å håndtere om man for eksempel har på seg hansker, og i tillegg har den en knapp på siden som kan konfigureres til å åpne bestemte apper. Denne fungerer selv om skjermen ikke er på.

Moderate spesifikasjoner

Ellers er de tekniske spesifikasjonene altså ikke til å hoppe i taket av. Mobilen har en 5,2-tommers skjerm med 1920 x 1080 piksler, og en prosessor av typen Snapdragon 435, en brikke som er beregnet på budsjettsegmentet. Mobilen har 2 GB minne, 32 GB lagringsplass og hoved- og frontkamera på henholdsvis 16 og 5 megapiksler. Sistnevnte har vidvinkellinse.

Batteriet har imidlertid en høyst upåklagelig størrelse og skilter med 4100 mAh, som LG sier vil holde til 24 timers bruk. Mobilen har hurtiglading som skal sørge for 50 prosent opplading på 48 minutter. LG X Venture skal bli tilgjengelig i «deler» av Europa de kommende ukene, men det er uvisst om Norge er blant disse, og prisen foreligger heller ikke ennå. 

Den forrige LG X-modellen har enda større batteri »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen