LG investerer massivt beløp i OLED-teknologi

LG investerer massivt beløp i OLED-teknologi

(Bilde: LG / Flickr)

LG investerer massivt beløp i OLED-teknologi

Kan få prisene til å falle drastisk.

Det er liten tvil om at OLED-TV-ene har hatt en en lang og trang fødsel. LG er blant dem som omsider har vist frem en modell, men når det gjelder masseproduksjon har signalene fra produsentene vært både motstridende og tvetydige.

Nå kan det imidlertid se ut som om LG har tenkt å brette opp ermene for alvor og sveive i gang fabrikkmaskinene. Dette kan lede til at de svært mye omtalte OLED-apparatene kommer ut på forbrukermarkedet med overkommelige prislapper.

Storsatsing på masseproduksjon

Nå melder nemlig LG at selskapet spytter inn hele 706 milliarder sørkoreanske won, cirka 3,6 milliarder kroner, i en splitter ny produksjonslinje. Den skal installeres i det såkalte P9-anlegget i byen Paju i Sør-Korea.

Det blir sannsynligvis OLED-skjermer av denne typen LG nå skal masseprodusere.
Det blir sannsynligvis OLED-skjermer av denne typen LG nå skal masseprodusere.Foto: Hardware.no

Produksjonslinjen skal være i stand til å håndtere et månedtlig inntak på hele 26 000 glassplater, noe som betyr en potensiell produksjonskapasitet på 156 000 55-tommers skjermer i måneden.

Skjermene vil være utstyrt med WRGB-teknologien, det vil si at panelene har én ekstra hvit piksel, noe som gir en mer presis fargegjengivelse.

Ifølge LG starter investeringene i løpet av første kvartal i år, og masseproduksjonen skal etter planen begynne en gang i løpet av første halvdel av 2014.

Som vi rapporterte tidligere fikk LGs første forbrukermodell, 55EM970V, en lettere avskrekkende pris på 90 000 kroner. Det er imidlertid rimelig å anta at den økte produktiviteten som følge av investeringene vil medføre et betydelig priskutt etter hvert.

Lurer du på hvor herlig bildet fra en OLED-TV egenlig er?
Les vår sniktitt av den første OLED TV-en »

(Kilder: LG, WhatHiFi, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen