LG har akkurat sluppet en litt fornyet utgave av fjorårets toppmodell, V30. Designen på nye V30s er helt lik den gamle, med unntak for noen nye fargealternativ. Slik så den ut da vi testet i fjor høst.
LG har akkurat sluppet en litt fornyet utgave av fjorårets toppmodell, V30. Designen på nye V30s er helt lik den gamle, med unntak for noen nye fargealternativ. Slik så den ut da vi testet i fjor høst. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

LG har akkurat vist frem sin nye toppmodell – LG V30s

Får en rekke nye funksjoner og litt ny maskinvare under panseret.

Tek.no /  Barcelona: Da vi testet LGs V30 i fjor høst imponerte beistet av en mobiltelefon. Nå har LG funnet ut at de skal gi toppmodellen litt ekstra drahjelp og har sluppet oppdaterte versjoner med litt flere godsaker bygget inn.

LG V30

Størrelse: 15,17 x 7,54 x 0,74 cm
Vekt: 158 gram
Skjerm: 6 tommer, 2880 x 1440 (18:9), P-OLED, Gorilla Glass 5, HDR10
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 835, åtte kjerner, 4xKryo@2,45GHz + 4xKryo@1,9 GHz, Adreno 540, 6 GB RAM 
Lagringsplass: 128 GB (256 for V30s+) + minnekortplass
Operativsystem:  Android
Teknologi: Quad DAC, Bluetooth 5.0, QC3.0
Kamera: 16 + 13 MP, OiS + EiS, f/1.6, LOG-basert 4K-video, ekstra mørkemodus
Batteri: 3300 mAh
Pris: Foreløpig ukjent

De nye utgavene heter V30s og V30s+. Designmessig er de omtrent kliss like de «gamle» modellene, men nye farger har kommet til; en dyp blåfarge som heter Maroccan Blue og en ny sølvvariant med navnet Platinum Silver.

På innsiden er det lagringsplass og RAM som har fått seg en grei økning. Begge de to modellene har nå 6 gigabyte RAM, mens minstemann har 128 gigabyte lagring og den pluss-modellen har 256 gigabyte. Fjorårsmodellene hadde 4 gigabyte RAM, og halvparten så stor innebygget lagring. For ordens skyld er det greit å nevne at det bare var den vanlige utgaven av V30 som til slutt dukket opp i Norden.

Legger til smart programvare

Mer RAM, lagringsplass og ny programvare er det som er nytt i V30s. Men de nye AI-funksjonene kommer også til modellen du kan kjøpe i dag. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Maskinvaren er imidlertid ikke den største nyheten her. At LG nå har bygget inn ThinkQ-løsningen sin virker vel så viktig. Dette er en slags AI-basert assistent-plattform som skal hjelpe deg med mye og mangt. Tenk LGs variant av  Samsung Bixby.

Akkurat hvor godt den funker er vanskelig å si inntil vi har fått testet plattformen. Men da LG skulle demonstrere roboten Cloi under CES gikk det ikke så veldig bra, og den er koblet til samme system. Samtidig skal det nevnes at nettverksbaserte dingser er fryktelig vanskelige å demonstrere på loslitte messenettverk.

Funksjonsmessig gjenkjenner vi deler av ThinkQ fra nevnte Bixby. Den er for eksempel koblet kraftig inn i kameraappen, der den skal kunne gjenkjenne det du tar bilder av og sette innstillingene basert på det. En egen modus som har fått navnet Qlens tilsvarer Bixby Vision og skal kunne gjenkjenne og gi deg informasjon om det du peker på.

Kombineres med Google Assistant

Begynner du å snakke til ThinkQ-løsningen er det imidlertid Google Assistant som tar over, så LG har i hvert fall ikke planer om å finne opp hjulet helt på nytt med sin intelligente hjelper.

Googles taleassistent er forresten ventet å komme til Norge i løpet av relativt kort tid.

Det store spørsmålet her er kanskje hvor mange LG klarer å lokke over på den fornyede modellen. For selskapet har også gått ut med planer om å oppdatere V30-en du allerede får kjøpt med den nye programvaren. Her skal det forresten være kommet til en ny mørkemodus for kameraet, som også finner veien til dagens modell.

Slik vi kjenner V30 er det fortsatt en av markedets aller flotteste telefoner, med unike kamerafunksjoner så som fargelegging av høyoppløste videopptak mens du filmer, og en zoom-løsning som panorerer for deg. En helt fantastisk lyddel som kan drive selv påkostede hodetelefoner laget for hjemmebruk hører også med, der mange av konkurrentene, og Apple især, har kastet ut hodetelefonkontakten for lengst.

Vil forbrukerne ha V30s?

Den nye utgaven blir desto mer fremtidssikker med noen ekstra gigabyte der forrige modell kanskje trengte det mest. Men i en verden der toppmodeller i stor grad selges på spesifikasjoner, og det er et ras av nye mobiler med Snapdragon 845 og forbedrede kamera på vei, kan det bli vanskelig å overtale dingsenerdene.

Dette er en erfaring LG strengt tatt allerede burde ha, ettersom G6-modellen deres ble sluppet med forrige generasjons prosessor i konkurranse med fullt oppdaterte telefoner fra Samsung, Huawei og andre. Resultatet ble at telefonen falt svært raskt i pris.

Raske prisfall er udiskutable fordeler for de av oss som kjenner modellenes kvaliteter i utgangspunktet, og kan få en prima telefon uten å betale for mye for den. Men LGs mobilavdeling taper penger i øst og vest, og nye modeller de sliter med å selge kan over tid bety kroken på døra for satsingen. Noe det allerede har vært spekulert mye i.

Les testen av LG V30 her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen