Her er G3 Beat avbildet ved siden av en G3 i full størrelse.
Her er G3 Beat avbildet ved siden av en G3 i full størrelse. (Bilde: pcpop.com)

LG G3 får en mer kompakt oppfølger

Hvor stor kan egentlig en «Mini»-telefon være?

Annonsør­innhold
Les hele saken »
LG G3 Beat, eller G3 Mini, har en skjerm som er 0,5 tommer mindre enn toppmodellen. Den har også bare en fjerdedel så mange piksler.
LG G3 Beat, eller G3 Mini, har en skjerm som er 0,5 tommer mindre enn toppmodellen. Den har også bare en fjerdedel så mange piksler.Foto: pcpop.com

Det slippes «Mini»-telefoner i øst og vest for tiden, og det har blitt en stund siden noen av dem faktisk levde opp til navnet. Nå har som regel også disse telefonene skjermer langt over 4 tommer. Det ser ut til at LG er med på leken, og en helt fersk utgave av G3 parkerer foreløpig «Mini»-stempelet på hele fem tommer.

G3 Beat eller G3 Mini?

Telefonen dukket opp på LGs utstilling under den årlige China Telecom-messen. Der skal den ifølge nettstedet pcpop.com ha stått uten pris eller lanseringsdato, kun med navnet LG G3 Beat. Den nye telefonen bærer også samme design som storebror.

Flere bilder av telefonen finner du på pcpop.com (Nb! Kinesisk)

Mini-telefoner pleier som regel å være ha kraftig nedjustert maskinvare sammenliknet med toppmodellene. Det ser dessverre ikke ut til at LGs noe mindre G3 blir noe unntak.

Les testen av en fullverdig Mini-utgave: Sony Xperia Z1 Compact

Heller ikke denne mini-modellen får spesifikasjoner som kan matche flaggskipet.
Heller ikke denne mini-modellen får spesifikasjoner som kan matche flaggskipet.Foto: pcpop.com

Ikke like skarp

LG G3 Beat, eller Mini om du vil, skal altså ha en fem tommer stor IPS-skjerm, med en oppløsning på 1280 x 720 piksler. Dette er altså to steg ned, og bare en fjerdedel av pikselantallet, fra den fullverdige utgaven som har såkalt QHD, eller Quad High Definition.

Telefonen drives av en firekjernet systembrikke, med klokkefrekvens på 1,2 GHz. Akkurat hvilken produsent den kommer fra er foreløpig ikke kjent, men vi vet for eksempel at Qualcomm har flere brikker som passer til beskrivelsen. Det er også en Qualcomm Snapdragon 801 som står i den største G3-utgaven.

Foreløpig har vi ikke noen informasjon om kameraoppløsningen i G3 Beat, men telefonen er utstyrt med den samme laserdioden på baksiden som G3 har, og burde dermed kunne fokusere lynraskt. En forskjell vi imidlertid ser er at kameralyset nå kun er én diode, og ikke to med forskjellige farger slik det er på G3.

Det er ikke kjent om også G3 Beat får stabilisert optikk foran kamerabrikken.

LG G3 i aksjon slik vi kjenner den. Den har sylskarp skjerm, og et av markedets beste mobilkamera.
LG G3 i aksjon slik vi kjenner den. Den har sylskarp skjerm, og et av markedets beste mobilkamera.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Uvisst om den kommer til Norge

Også batteriet har blitt noe krympet, fra 3000 mAh som står i G3, til 2500 mAh i miniutgaven. Hva det betyr i praksis for batteritiden er foreløpig ikke godt å si.

I det store utlandet er prisen forventet å lande på rundt 2500 kroner. Om den vil dukke opp i norske butikker, og hva den eventuelt vil koste her, er foreløpig helt ukjent.

Les testen av LG G3: En av årets aller beste mobiltelefoner

(Kilde: gsmarena.com)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen