LG er i vinden
Teknofil
(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

LG er i vinden

Selger mobiler som aldri før, og stjeler kunder fra Samsung.

Da LG denne uken la frem sine kvartalstall, kunne de melde om rekordstort salg av mobiltelefoner. Hele 14,5 millioner LG-mobiler har blitt sendt til forhandlere i årets andre kvartal, noe som betyr en økning på 20 prosent i forhold til samme periode i fjor. Ifølge Engadget skyldes de gode tallene at LG har forsynt seg av kundemassen til Samsung.

Det virker sannsynlig, ettersom det er nettopp interessen for LG G3 på det sørkoreanske markedet som trekkes frem som en av forklaringene på suksessen av LG selv. I tillegg skal selskapet ha hatt sterke salgstall i mellomklassen med sin L-serie. LG sier de vil rulle ut LG G3 til flere markeder, samt fokusere på flere versjoner av toppmodellen, som den mer kompakte LG G3 Beat.

Peker riktig vei

Som kjent produserer LG mer enn bare mobiltelefoner. Også avdelingen for hjemmeunderholdning (TV-er, stereoanlegg etc.) opplevde en grei vekst i årets andre kvartal. Særlig rimelige 4K-TV-er skal ha vært en suksess.

Totalt kunne LG melde om et overskudd i 2. kvartal, 2014 på 2,5 milliarder norske kroner. Det er – som Engadget skriver – ikke i nærheten av det Samsung får inn, men likevel et godt tegn for LG at de viser fremgang.

Endelig går det oppover for HTC
Toppmodellen deres selger i bøtter og spann »

(Kilder: pressemelding, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen