Leveringsproblemer for X800?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

ATI klarer ikke å lage nok X800-brikker

Leveringsvanskene til ATI kan føre til alvorlige problemer i forholdet deres til produsenter av ferdigsydde PC-er, som ofte legger større vekt på stabile forsyninger enn ytelsen til kortene som faktisk blir levert. Derfor kan det som tilsynelatende virker som et luksusproblem - at det er flere som vil ha kortene enn man klarer å lage - fort bli en hodepine av dimensjoner for den kanadiske produsenten.

Det er nettstedet The Inquirer som i dag melder at ATI har problemer med leveransene, og legger til at det såvidt har begynt å murre på mottakersiden av "kanalen". Blant annet begynner grafikkortprodusentene å irritere seg over at de bare får levert en brøkdel av ordrene de har lagt inn.

En av årsakene til ATIs problemer kan sies å være selvforskyldt, ettersom de benytter seg av en svært avansert fabrikasjonsprosess for å lage grafikkløsningene i X800-familien. Det er nemlig bare én eneste produsent i verden som er i stand til å lage 10-lags PCB-kort, som kreves av X800, og denne produsenten klarer ikke å få produsert nok kort for bruk med ATI sine brikker. Til sammenligning er hovedkort basert på AMDs 939-sokkel typisk basert på seks lag, og regnes som svært avanserte.

Innkjøringsproblemer ved innføringen av helt nye brikker og teknologi er derimot ikke noe nytt - for eksempel hadde også NVIDIA store problemer med å levere nok GeForce 6800-brikker kort tid etter lanseringen. Etterhvert som fabrikasjonsprosessen til ATIs og NVIDIAs nye brikker og kort modnes, og flere får erfaring med produksjonen, er det all grunn til å tro at leveransene vil gå opp.

Inntil dette skjer, er det derimot ingen grunn til å vente seg en snarlig prisnedgang på verken ATIs eller NVIDIAs nye toppkort.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen