Leveringsproblemer for Intel

Intel har hatt en 4 GHz-prosessor på veikartet sitt siden mai i år - og Pentium 4 580J var ventet på markedet i løpet av fjerde kvartal. Nå sier derimot Intel at prosessoren er utsatt til første kvartal 2005, i følge Reuters.

Selskapet har ikke gitt noen som helst grunn for utsettelsen, eller for den saks skyld noen grunn for hvorfor de følte at det var viktig å rykke ut med informasjonen allerede nå. Intel sier derimot at de ikke ønsker å sende brikken ut på markedet før de er sikre på at kundene deres kan få store nok volumer - som er ensbetydende med at Intel ikke klarer å lage nok av dem.

I et hint om at Intels produksjonsproblemer begynner lenge før de treffer 4 GHz-grensen, har Dell trukket selskapets raskeste prosessor, Pentium 4 560 på 3,6 GHz, fra nettbukkinen sine. Dell sin raskeste datamaskin vil dermed holde seg til en 3,4 GHz Pentium 4 550, ettersom de raskere 560-proessorene ikke er å få tak i, rapporterer ZDNN.

En kjapp sjekk i prisguiden viser også at Pentium 4 560-prosessorer heller ikke er å oppdrive i norske nettbutikker.

Tidligere denne måneden annonserte Intel at hele proesssorlinjen deres ville gå over til 90 nanomters "Prescott"-kjerner i løpet av året. Det spekuleres i dag friskt i om ikke denne kjernen har blitt så varm og strømkrevende at det rett og slett ikke lønner seg å produsere den med stort høyere hastigheter enn der den er i dag.

At Intel ikke gir noen offisiell forklaring på forsinkelsene og utsettelsene, bidrar bare til å fyre opp under disse speskulasjonene.

(Kilder: Reuters, ZDNN, Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen