Leveringsknipe for AMD


Disse er det vanskelig å få tak i for tiden

Det begynner å bli tegn til prosessortørke for AMD Athlon 64 her i landet. Også i resten av verden blir 64-bits-prosessorene fra selskapet stadig vanskeligere å få tak i, ifølge digitimes. Hovedkortprodusentene i Taiwan, som merker tørken best, spekulerer i sammenheng med AMDs priskutt i juli.

En kjapp sjekk i prisguiden bekrefter dette bildet: Spesielt Athlon 64 FX-53 er nesten umulig å oppdrive på sokkel 940 og 939 - og de fleste butikkene opererer med minst syv dagers leveringstid. Også Athlon 64 2800+, 3000+ og 3200+ (som én butikk faktisk har massevis av, mens resten har lite) skal være vanskelig å oppdrive både i Norge og på verdensmarkedet.

Problemet skal være at behovet for prosessorene ble langt høyere enn forventet etter priskuttet i forrige måned og AMD sliter med å produsere nok av dem. Problemet skal være løst i løpet av noen korte uker, ifølge Digitimes, samtidig som det ventes nye 90 nanometers-prosessorer i løpet av en måneds tid.

Mange frykter derimot at den lave tilgangen på AMD-prosessorer kan skade markedsandelene til selskapet i dette kvartalet - som i det siste har økt stabilt.

(Kilde: digitimes, prisguiden)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen