Leverer PCIe-brikkesett for K8


Integrert grafikk i RS480 vil gi samme ytelse som Radeon 9600

Ifølge Digitimes er ATI i full gang med å levere ut sine PCIe-brikkesett for AMD K8. Selskapet kan dermed bli førstemann til å levere slike brikkesett for AMD Athlon 64.

I første omgang er det RX480 og RS480 som er aktuelle for leveranser. Sistnevnte vil ha integrert grafikkbrikke som sies å tilby ytelse og funksjonalitet lik Radeon 9600. RS480 kommer til å støtte DirectX 9.0.

Begge brikkesettene blir produsert med 130 nm teknologi, mens ATI mot slutten av året kommer til å skifte til 110 nm produksjonsteknikk.

Digitimes skriver også at ATI sin nordbro vil bli støttet av ALi M1573 sørbro, som også er ganske ny på markedet. Den formelle lanseringen av RX480 og RS480 forventes å finne sted senere denne måneden.

Andre selskaper som kjemper om å bli den første til å levere PCIe-brikkesett for AMD64 er blant annet NVIDIA, SiS og VIA.

Dette er faktisk første gang ATI har utviklet et brikkesett for AMD-plattformen. Det er selvsagt mye spenning knyttet til disse produktene, og selskapet har nok mye forventningspress på seg - spesielt i forbindelse med ytelse på den integrerte løsningen.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen