Leverer kraftigere UltraSparc

Den nye versjonen av UltraSparc IV kjører på 1,35 GHz og representerer dermed en liten ytelsesøkning sammenlignet med den forrige toppmodellen på 1,2 GHz. Prosessoren vil bli klar for levering i hele Suns Fire-serverserie i løpet av ganske kort tid.

Mot slutten av året vil UltraSparc IV+ dukke opp i serverne til Sun. Denne prosessoren vil ha mer cache og klokkes på 1,8 GHz (dobbelkjerne). Effektforbruket forventes å ligge rundt 100W fordelt på 295 millioner transistorer.

"Niagara", en CPU med åtte kjerner, er fortsatt i rute til å bli levert 1. kvartal 2006. Den første versjonen av denne vil bli rettet mot nettverksapplikasjoner, mens man kommer til å legge til krypteringsfunksjoner i en senere versjon.

Videre er "Supernova" er på veikartet for 2008. Denne er basert på "Rock"-arkitektur, som påstås å bli ledende i form av å prosessere enkle tråder.

Sun lover mye krutt med kommende lanseringer, men mange vil nok karakterisere fremtiden som noe usikker for hele Sparc-plattformen, ettersom x86-arkitekturen har fått en stor vitaminbombe med AMD64 og senere også EM64T.

Det faktum at Sun er såpass tett involvert i AMD Opteron burde vel også være et lite tankekors til at selskapet ønsker et ekstra ben å stå på i tilfelle Sparc skulle få problemer.

(Kilde: ITWorld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen