Lever uten mobildekning

I dag har de aller fleste nordmenn mobildekning der de bor. Men det er fortsatt noen få unntak som bekrefter regelen, som for eksempel familien Komma i Kvelde utenfor Larvik.

Komma-familen, som består av mor Laila, far Geir Arne og datter Silje, har aldri hatt brukbar mobildekning hjemme på eiendommen, som ligger på Bonnegolt i Kvelde.

Til nød kan familen sende SMS, men dekningen er såpass dårlig at meldingene ofte må sendes flere ganger før de når frem, skriver Østlands-Posten.

- Vi ønsker ikke å overdramatisere dette. Vi har vanlig fasttelefon, og kan nå folk med den, men det er veldig pussig i dagens teknologiske samfunn at noen områder fremdeles sliter med mobildekning, sier Komma. Og spesielt fordi både Telenor og Netcom ofte skryter av at hele Norge skal dekkes.

Mobilmast 200 meter unna
Og Telenor og Netcom har faktisk muligheten til å gi familien Komma mobildekning. Det står nemlig en mobilmast bare et par hundre meter unna familens hus. Men den er satt opp av Jernbaneverket, og er ikke tilknyttet noen operatør.

Telenor forklarer årsaken til at masten ikke er brukelig for Komma-familien med kostnader.

- Det er gjort en vurdering på lønnsomheten, men dessverre viste det seg at det ikke ville bli regningsvarende, sier informasjonssjef Per Arild Meling i Telenor til Østlands-Posten.

Til avisen sier Melding at det koster omtrent 150 000 kroner i året å vedlikeholde en mobilmast.

Jernbaneverket mener at de ikke har noe med saken å gjøre.

- Vi er velvillig til et samarbeid med mobilaktørene, og disse får informasjon fra oss når vi skal foreta monteringer av utstyr ute i marka. Det har også skjedd i dette tilfellet, så det er ikke vårt ansvar at folk på Bonnegolt ikke har mobildekning, sier Terje Børresen i Jernbaneverket.

(Kilder: Østlands-Posten)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen