Lettmetall i salg

Hvis du vil ha deg en mobiltelefon med et eksklusivt preg, men helst slippe å betale mange tusen kroner for den, bør du ta en titt på den nye BenQ-Siemens S68. Denne telefonen kommer i metallfinish, har fargeskjerm, blåtann og en lav pris. Nå kan du ta turen innom en mobilbutikk og kjøpe deg den første telefonen fra BenQ-Siemens.

Det virker nesten som om BenQ-Siemens har sendt ut S68 med alt for lav pris. Sammenligner vi med andre billigtelefoner i prisklassen 1100 - 1300 kroner, finner vi nemlig stort sett bare gamle travere med helt grunnleggende funksjoner, utført i plast. BenQ-Siemens har derfor virkelig tatt frem finstasen på sin aller første telefon. S68 flotter seg med metallfront, og selv tastene er i børstet aluminium.

Den nærmeste konkurrenten til S68 er Nokia 6021, som ligger i samme prisklasse og har stort sett samme funksjoner. Telefonene er omtrent like høye og akkurat like brede, men om vi ser dem fra siden, legger vi raskt merke til at S68 er ganske mye tynnere. S68 har også en større skjerm med høyere oppløsning. Oppløsningen er på 132 x 176 piksler med en fargedybde på 256 000 farger, og oppleves som skarp og fin. 6021 har på sin side den vanlige Nokia-oppløsningen, altså 128 x 128 piksler og 65 000 farger.

Den største vesentlige forskjellen på S68 og 6021 er at BenQ-Siemens ikke har tatt seg råd til å utstyre S68 med EDGE. Vi blir heller servert GPRS klasse 10, noe som gor deg muligheten til å surfe på internett i hastigheter opp mot 70 kbps. Dermed er ikke S68 det beste valget for deg som trenger en telefon å bruke som modem på en datamaskin. Hastigheten er likevel grei til å lese og skrive e-post med den innebyde epostklienten. Du kan også surfe på WAP-sider, siden S68 støtter WAP 2.0 og xHTML.

Siden S68 ikke har kamera, bør det innebygde minnet på 8 MB holde til vanlig bruk. Om du har blitt tilsendt bilder på MMS, kan du likevel overføre disse til en PC via blåtann. Telefonen har også støtte for USB. Blåtann og USB kan også brukes til å synkronisere kontaktliste og kalender mot Outlook. Om du heller foretrekker å synkronisere mot SyncML-tjenester som Mobilcal.net, lar S68 deg også gjøre dette.

Om du tror dette er telefonen for deg, kan du ta turen til nærmeste mobilbutikk og ta en nærmere titt på S68. Om du blir overbevist, må du regne med å betale et sted mellom 1300 og 1500 kroner for telefonen.

Vil du vite mer?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen