Test

Lettest, men for liten?

Med en pris på 5.999 kroner plasserer denne maskinen seg tett inntil snittprisen i oversikten vår.

Les også resten av skole-PC-vurderingene:

Komplett.no - Asus X51R
PSdata - Asus F5R
Mpx.no - Acer Aspire 4520
Expert - HP Pavilion Media Center
Expert - HP G5050EO
Elkjøp - Compaq Presario
Dell - Inspiron 1521
Coop - Medion MIM2210
Multicom - Acer Aspire
Komplett.no - Asus X51R


Minste skjerm
Det er mye godt å si om denne PC-en, den har en moderne tokjerneprosessor, masse minne og en middels stor harddisk på 120 GB. I tillegg er grafikkbrikken bra, og denne maskinen kan skilte med et sjeldent raskt nettverkskort.

Det som trekker ned, er skjermen som er den minste i utvalget vi kikker på. Det er en kilde til bekymring, ettersom vi ikke er spesielt imponerte over konkurrentenes skjermer heller.

For å ta det siste først: Et skjerm på drøye 14 tommer er liten i våre dager. Det er skjermen som du skal se på når du bruker maskinen, og det er knapt nok plass til å se étt program av gangen på den størrelsen.

God grafikk
Den har samme oppløsningen som de andre maskinene vi ser på, men den er altså nesten halvannen tomme mindre. Det gjør at den ser skarpere ut, men særlig ergonomisk kan det ikke sies å være.

Det sitter imidlertid en god grafikkbrikke i maskinen, slik at det er mulig å kjøpe en monitor og plassere den på pulten der maskinen er mest i bruk. Det må du i så fall ta med i regnestykket, og det gjør at prisen blir blant de høyeste i vårt utvalg.

Kjapt nettverk
For øvrig er denne PC-en en god maskin. Særlig nettverkskortet som klarer opptil Gigabit Ethernet er en gledelig oppdagelse. Det har ikke så mye å si hjemme, for bredbåndet vil uansett være flaskehalsen her.

På skole, bibliotek og andre steder med kraftige lokalnett, vil forskjellen være merkbar når du jobber mot lokale tjenere. På trådløssiden er det et standard WiFi b/g nettverkskort vi finner i denne maskinen.

Alle øvrige tilkoblinger du forventer vil du finne på maskinen. Den har en kortplass for de nye innstikkskortene ExpressCard, fire USB-porter, en FireWire-port, 5-i-ett minnekortleser og innebygd webkamera. Vi tviler derfor på om du noengang kommer til å ha for få tilkoblingsmuligheter på denne maskinen.

Konklusjon

Dersom du kan leve med den lille skjermen på denne maskinen, er dette et bra system. Den vil klare å gjøre alt du har bruk for, men vi vil ikke anbefale noen å gjøre detaljert grafikkarbeide på den innebygde skjermen. D

et kan umulig øynene ha noe spesielt godt av. Skjermen er ikke det eneste som er lite på denne maskinen heller; Vekten er den laveste av alle i vår oversikt, og kun 2.4 kilo er sympatisk å ta med seg i ryggsekken.

Som vi nevnte innledningsvis, så er vi svært ambivalente til denne PC-en. Alt annet enn skjermen er bra, dersom du vurderer denne maskinen, anbefaler vi deg på det sterkeste å dra på en butikk for å se med egne øyne hvordan det er å bruke en så liten skjerm før du kjøper!

Tekniske data
Produkt: Acer Aspire 4520
Forhandler: mpx.no
Pris: 5 999 kroner
Prosessor: Mobile AMD Turion 64 X2 TK53
Minne: 2 GB
Harddisk: 120 GB
Skjerm: 14.1", 1280x800
Nettverk: Gigabit Ethernet, 10/100, WiFi b/g
Vekt: 2.4 kg

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen