Lettere, stiligere og raskere

Sony satset hardt på å utkonkurrere Nintendo på det mobile spillmarkedet med sin PSP.

Så langt har de ikke maktet å slå ut Nintendo som har en klar ledelse med sin DS Lite.

Det ønsker Sony nå å gjøre noe med.

Les også:
Tidenes største spillflopper
.
Nye Playstation Portable
.
Eksklusiv elektronikk
.

Skinnet kan bedra
Ved første øyekast mener testene at det er vanskelig å se forskjeller mellom den nye PSP 2000, eller PSP Slim som den også kalles, og den originale PSP. Heldigvis kan skinnet bedra og under overflaten ligger det flere gode nyheter.

Den mest merkbare forskjellen ligger ifølge testene i maskinens vekt. Den veier tre ganger så lite som storebroren. Dette kan gi et noe billig førsteinntrykk, men dette går kjapt over så snart maskinen holdes i et godt grep. Den er nemlig meget komfortabel å holde i.

Sexy liten dings
Designmessig har testene lite å utsette på den nye maskinen. Dette er ikke noe du vil skamme deg over å ta frem på bussen, heller tvert imot. Den lille dingsen er nemlig rimelig sexy mener testene. Om den vil kunne hjelpe deg med å komme nærmere det annet kjønn sier testene derimot ikke noe om.

Det eneste negative designmessig testerne peker på er at skjermen stikker noe utenfor selve maskinen. Den har altså ikke den glatte fine overflaten du fant hos forgjengeren. Men testene legger til at dette er knapt merkbart.

Godt utstyrt
Den nye maskinen er som forgjengeren utstyrt med både trådløs kommunikasjon, minnekortleser og inngang for hodetelefoner. Samtidig har den også høytalere som forgjengeren. Alle disse elementene har på den annen side blitt plassert litt annerledes enn på forgjengeren, det har også noen av knappene. Testene mener dette er uproblematisk og i noen tilfeller gjør spillopplevelsen bedre.

Den infrarøde porten har derimot blitt fjernet helt fra den nye maskinen, men det felles ingen tårer av den grunn.

Raskere enn storebror
Maskinen har en innebygd nettleser, men denne mener testerne de har liten nytte av. Uten touch-screen eller noen form for tastatur er det mer irriterende å surfe enn det gir glede. Men så er da maskinen ment å spille på, ikke primært surfe, og dette takler den meget bra.

På tross av den lette vekten har Sony skapt en raskere maskin denne gangen. Forgjengeren hadde 32MB RAM. Den nye modellen har blitt oppgradert til 64MB og dette gir en merkbar forskjell. Vel og merke er denne forskjellen varierende mellom forskjellige spill.

PSP eller Nintendo DS?
For de som liker litt mer sofistikerte spill på sin bærbare spillkonsoll enn Pokemon og Mario, så er den nye PSP-en verdt en titt. Lik forgjengeren henter den mange kjente titler fra de større PlayStation konsollene. Men å kunne ta med seg GTA, Tekken og Burnout på reisen er ikke noe jeg ville klaget over.

Grafikkmessig presterer den portable maskinen på lik linje med en PlayStation 2, men skjermen på 4.3 tommer kan bli noe smått for store spill og filmer. Dette har denne gangen Sony gjort noe med.

Kan kobles til TV
I samme inngangen som du plasserer hodetelefonene har nemlig Sony også plassert en TV-utgang. På denne måten kan du koble din PSP 2000 til TV-skjermen og nyte spillene dine på denne.

Men her ligger det likevel et stort aber.

Skuffende resultat
Med film og bilder presterer PSP 2000 bra ved bruk av TV skjerm med kompositt inngang. Hvis du vil spille spill er du derimot avhengig av HDTV, men bruken av HDTV gir likevel ikke noe bedre bilde. PSP 2000 makter nemlig ikke å oppskalere spillet til hele TV-skjermen. Dette medførte at testerne, som brukte en 55 tommers TV, fikk store svarte rammer rundt bildet. Det var visstnok ikke særlig fornøyelig.

Testerne mener at disse rammene, som tar en tredjedel av skjermen, vil dukke opp samme hva slags størrelse din TV har. Det betyr at en mindre TV ikke vil gi særlig større bilde under spilling enn det du allerede har på selv konsollen.

Konklusjon
Den nye maskinen er lekker og fungerer bra som spillmaskin og MP3. Om det er musikk og film du er mest interessert i råder testene deg til å lete andre steder. Om du derimot vil ha med spill på veien så er PSP 2000 absolutt verdt å vurdere. Spesielt om du er glad i PlayStation sine tradisjonelle spill.

På dette området skuffer maskinen ikke.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen