Lett Windows for nettbrett

Dersom du har fulgt med noen år har du sikkert vært borti eller i det minste hørt om Windows Embedded Compact, mer populært kjent som Windows CE. Dette lettvektsoperativsystemet har vi i blant annet i litt forskjellige former funnet på diverse smartmobiler og ultramobile PC-er (UMPC). Som navnet tilsier er det lagt for hovedsaklig å kjøre på embedded eller på norsk integrerte systemer, som for eksempel GPS-er eller håndholdte PC-er.

På Computex-messen som nå pågår, viser Microsoft fram den nye Windows Embedded Compact 7. Operativssystemet er nå i større grad ment for nettbrett og moderne touch-enheter som ikke har prosessorkraft nok til å kjøre fullblods Windows 7.

Dessuten støtter Windows CE 7 prosessorarkitekturen ARM, som vanlig Windows ikke kan kjøre på. Og dette er et stort poeng, ettersom ARM-prosessorer brukes i det meste av gadgets som mobiltelefoner, bærbare mediaspillere og spillkonsoller, samt rutere og ikke minst PDA-er av alle typer - også mange av nettbrettene.

Blant nyhetene i Windows CE 7 er støtte for tokjerneprosessorer, posisjonering over Wi-Fi, Bluetooth 3.0, DLNA, Silverlight og ikke minst mer avansert styring med fingrene.

Les også: Amerikanerne vil heller ha iPad


Kilde: Engadget

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen