Lett og støtabsorberede mikrofon fra Røde
(Bilde: Rodemic.com)

Lett og støtabsorberede mikrofon fra Røde

For deg som vil ha bedre lyd når du filmer.

Et ordtak sier at lyden er halve bildet. De fleste som har filmet med et speilreflekskamera eller digitalkamera har nok lagt merke til at lyden fra kameraets innebygde mikrofon ikke er av ypperste kvalitet.

Til et kjapt opptak for dokumentasjon av noe er den helt grei, men skal du ha skikkelig lyd er en ekstern mikrofon veien å gå.

Flere muligheter

Mange av dagens systemkameraer leveres med blitssko og 3,5mm minijack inngang slik at man kan koble til en ekstern mikrofon som man setter i nettopp blitsskoen.

Les også: Guide: Videoutstyr

Røde Videomic Go.
Røde Videomic Go.Foto: Rodemic.com

Mikrofonprodusenten Røde har nå lansert en ny shotgunmikrofon som skal hjelpe deg å få bedre videolyd. Den nye modellen, som bærer navnet Røde Videomic Go, skiller seg fra produsentens andre modeller ved at man ikke trenger eksternt batteri til selve mikrofonen.

De aller fleste kameraer har 2,5v strøm ut fra 3,5mm inngangen, og det er denne strømmen som mikrofonen bruker for å unngå å ha eget batteri.

Støtabsorberende

Selve mikrofonen er plassert i en rød plastvugge, som har en støtabsorberende funksjon som hindrer unødvendig støy om man beveger eller kommer borti mikrofonen.

Den er også Rødes letteste mikrofon, og veier bare 73 gram. Pris og tilgjengelighet i Norge er foreløpig ikke kjent, men Videomic Pro vil nok bli tilgjengelig for salg i nærmeste fremtid. Veiledende pris er 99 amerikanske dollar, eller rett over 600 norske kroner, uten skatter og avgifter.

Under kan du se en video med lyd tatt opp med Røde Videomic Go:

Kilder:
www.photographybay.com
www.rodemic.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen