Lesernes beste bilder fra mars

Brukerne våre var selvsagt aktive fotografer også i mars måned.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er DEN tiden i måneden igjen, og vi skal se på et utvalg bilder som våre kjære lesere har tatt i måneden som gikk. Alle bildene er hentet fra månedstråden for mars, og er brukt med tillatelse fra de ulike fotografene.

Vi begynner med dette bildet av Holmenkollen, begått av brukeren Andreasfe:

Foto: Andreasfe
Foto: Andreasfe

Bildet er bra det, i seg selv, men vi tar det først og fremst med her som en kontrast til et annet bilde av samme motiv, tatt av samme mann, nemlig dette:

Foto: Andreasfe
Foto: Andreasfe

Dette er nemlig etter vår mening et langt mer interessant bilde, og vi synes det har betydelig mer "smell" i seg enn det første. Vi vet ikke hvilken rekkefølge disse ble tatt i, men vår første tanke er at dette fungerer som et svært godt eksempel på at det kan lønne seg å fortsette å arbeide med et motiv også etter at man har fått et "godt nok" bilde i boks. Da kan man nemlig slippe seg litt løs og tenke friere, og da kan man kanskje få til noe enda bedre, som man ikke hadde sett for seg på forhånd.

Foto: Evenseth
Foto: Evenseth

Bildet over er komponert av Evenseth, og representerer for oss et friskt pust i sjangeren babybilder. ALT for mange innbiller seg at et middelmådig bilde av nettopp pjokken deres er helt fantastisk, og vi her i redaksjonen ser derfor mer enn vi strengt tatt har godt av av dårlige babybilder. Evenseth, derimot, har her lekt med motivet og tatt et bilde som sier "baby" for alle penga, men som ikke fremkaller gjesperefleksen hos oss av den grunn. Dette er et bilde som pirrer nyssgjerrigheten og får oss til å ønske å se mer, noe kun de ferreste babybilder klarer. Dette bildet hører etter vår mening hjemme i en serie. Godt da, at det ER en del av en serie!

Foto: azathosk
Foto: azathosk

Det neste bildet illustrerer et annet viktig poeng, nemlig blikkfang. Azathosk har her tenkt riktig og enten utnyttet situasjonen eller ventet til en person var på akkurat rette sted. Tenk deg hvor lett det hadde vært å bare knipse et bilde av samme motiv uten folk, for så å bare gå videre. Tenk deg samtidig hvor kjedelig det bildet hadde blitt, i forhold til dette. Øyet trenger noe å hvile på, og personen til venstre er den visuelt viktige her, både på grunn av plassering og kontrasten mot bakgrunnen.

Fre ett situasjonsbilde til et annet. Et HELT annet:

Foto: Gorgat
Foto: Gorgat

Gorgats konsertbilde er ttt relativt tett innpå, og er dagens første fargebilde. Her har han kapret en bassist som tydelig lever seg helt inn i musikken, og lar publikum fare. Mørket og lyssettingen skaper stemingen, og diagonalen som gitaren danner skaper spenningen. Ansiktsuttrykket er prikken over i-en.

GCardinal har også vært på konsert, og er ansvarlig for et ganske forskjellig, men like bra bilde:

Foto: GCardinal
Foto: GCardinal

Også han utnytter lyssettingen, men på en helt annen måte. Her er det nettopp lyskjeglene i seg selv som ved første blikk er det dominerende visuelle elementet, men siden alle sammen leder blikket til artisten, fungerer bildet så det suser!

Sus er det også over ventle sine bilder. Her går det så snø og dritt spruter:

Foto: ventle
Foto: ventle
Foto: ventle
Foto: ventle

Mye action kan det imidlertid ikke sies å være i haakon680s bilde, men fin stemning er det:

Foto: haakon680
Foto: haakon680

Vi savner litt det tidligere nevnte blikkfanget - bare tenk på hvor tøft det hadde vært med en liten kritthvit fjellgeit eller turgåer i rød anorakk, men uansett er stemingen i dette bildet mer enn nok til at vi tar det med her.

Fin stemning er det også i dette bildet fra kapteinkrykke:

Foto: kapteinkrykke
Foto: kapteinkrykke

Stemning er det også i neste bilde, men vi vil ikke akkurat kalle den "fin". Bildet er fra gamle Lier mentalsykehus, og hvem vet hva disse slitne veggene har sett.

Foto: Breni
Foto: Breni

Dette bildet av KSolfjeld har imidlertid fin stemning, helt klart:

Foto: KSolfjeld
Foto: KSolfjeld

Små motebikkjer er generelt noe redaksjonen kan styre sin begeistring for, men på dette bildet har faktisk ThomasM klart å få dyret til å se søt ut, noe som er langt fra vanlig etter vår mening. I likhet med babybilder er det fryktelig masse dårlige kjæledyrsbilder der ute, og derfor er det ekstra forfriskende å se det når folk gjør det rett.

Foto: ThomasM
Foto: ThomasM

Noen tar heller bilder av kjæleFOLK enn dyr, og det er flere portretter vi vil hente frem denne måneden. Det første er ganske enkelt, men likevel kompetent utført, og er et fint bilde av en søt jente. Vi har kanskje sett det før, men det er mange bilder som ikke har godt av å være nyskapende og originale. Dette er et slikt bilde, og når lyssetting, komposisjon og eksponering sitter, så holder det.

Foto: OdinD
Foto: OdinD

DeViSoR har også begått et flott portrett, og også her sitter komposisjon og lyssetting. I tillegg er modellen posert på en spennende måte, og hår, lys, stoff og hud kommer alle sammen for å gi en spenstig helhet. DeViSoR har vist gjennom mange bilder at dette med lyssetting er noe han kan, men vi synes likevel at dette bildet hadde noe ekstra i forhold til hans andre bilder. Det er litt synd med signaturen i bildet som vi synes ødelegger en del, men vi skjønner godt at mange velger å gjøre det slik med bilder som legges ut på nett.

Foto: DeViSoR
Foto: DeViSoR

GCardinal har også tatt et portrett, men har lagt på en del tydeligere etterarbeid enn de fleste gjør. Og det funker. Man skal være forsiktig med slikt, så ikke bildet blir overarbeidet og gimmicken tar overhånd nog kaprer hele bildet, men vi synes her at GCardinal har stoppet tidsnok og ikke latt teknikken bli hele bildets fokus.

Foto: GCardinal
Foto: GCardinal

Dette bildet fra k-h-s kan også sies å være et portrett, men også han har tenkt anderledes og ikke tatt bilde av personens ansikt. Det er fullt mulig å ta et godt portrett uten å fotografere ansiktet, bare man finner noe annet som sier nok om motivets personlighet, og det synes vi k-h-s har kart gost her, samtidig som fotografiet stiller flere spørsmål enn det besvarer, noe som nesten alltid er en god strategi:

Foto: k-h-s
Foto: k-h-s

tomsi42 burde være kjent for de fleste, men det er likevel ingen selvfølge at hans bilder skal tas med i denne tråden, om de ikke holder mål. Heldigvis gjør de ofte det, og spesielt hadde vi sansen for dette gatebildet, tatt ikke langt fra redaksjonens nye lokaler:

Foto: tomsi42
Foto: tomsi42

Stilleben av blomster og planter er en god fotografisk øvelse for å trene øyet, og blant andre Robert Mapplethorpe brukte slik fotografering som oppvarming før han senere på dagen tok sine mer - ahem - spesielle bilder.

Foto: Kontorstol
Foto: Kontorstol

Om det er Kontorstol driver med skal forbli usagt, men vi likte i alle fall lyssettingen på dette bildet, og gjennomføringen av det. Hvor mange av oss har ikke sett slikt pinner før, uten å tenke på at man kunne ta et slikt bilde av dem?

Det samme gjelder slike planter som egilrs har fotografert her. Disse har vi nok alle irritert oss over, uten tanke for hvilket motiv de kunne bli.

Foto: egilrs
Foto: egilrs

Bildet av egilrs er godt utført i all sin enkelhet, og leker med dybdeskarpheten på en fin måte. Dette gir bildet en fin dybdefølelse som på mange måter "gjør" bildet.

Dette var de marsbildene vi ville trekke frem, eller nesten alle. Vi spurte totalt 19 fotografer om bidrag, og fikk ja fra 17 av dem. De siste to svarte ikke på vår henvendelse i tide. Det har også kommet flere fine bilder de siste dagene, som vi dessverre ikke har hatt tid til å be om å få bruke.

Vil du delta selv, er det bare å gå til månedstråden for april og legge inn bilder der. Du vil finne den øverst her. Husk å lese retningslinjene i første post først!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen