Lesergallupen høst 2003

En av de mest sentrale tjenestene her på Amobil.no er prisguiden vår, som lar deg sammenligne priser mellom et femtitalls forskjellige forhandlere og i tillegg fungerer som en prisguide med bilder, lenker og spesifikasjoner. Men forbrukerhjelp er ikke prisguidens eneste nytteverdi, den fungerer også som et meget godt statistisk verktøy for å analysere markedet.

Ved å hente ut besøkstallene fra prisguiden får man nemlig et godt inntrykk av hvilke produkter leserene handler, noe som dermed blir en indikator på de reelle salgstallene til disse produktene. På denne måten kan man få en oversikt over hvordan salget har utviklet seg over en periode, såvel som å se hvilke produkter leserene er mest opptatt av.

Det skal sies at metoden selvfølgelig har sine svakheter. Prisguiden er basert på Amobils lesere, som med sin høye tekniske kompetanse og interesse for moderne teknologi ikke kan sies å være noe representativt tverrsnitt av befolkningen. Videre trenger ikke det at man sammenligner priser bety at man faktisk går til innkjøp av det aktuelle produktet.

Erfaringsmessig har vi allikevel sett at statistikk hentet ut fra prisguiden stort sett samsvarer godt med de offisielle salgstallene til produsentene, og at de tidligere gallupene våre har vært gode til å forutsi trender i markedsutviklingen - ofte før de fanges opp av de faktiske salgstallene for perioden.

Prisguidens stadig økende popularitet, med rundt 250.000 månedlige sidevisninger de siste månedene, har dessuten ført til at vi får en stadig større mengde rådata å basere oss på. Dermed eliminerer man mye av faren for at urelaterte hendelser og statistiske tilfeldigheter skal få for stor innvirkning på tallene.

Vi tør derfor påstå at dette kvartalets lesergallup er den mest presise og målrettede til dags dato, og at dataene vi har hentet ut fra prisguiden i stor grad skal samsvare med den faktiske markedssituasjonen i Norge i dag. Det er derfor vi med stor spenning har sanket sammen og analysert tallmaterialet for å komme frem til de resultatene du vil finne i denne undersøkelsen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen