Leser fingeravtrykk

Fingeravtrykkslesere har blitt et stadig mer vanlig syn. Ettersom teknologien har blitt billigere og mer raffinert, har den dukket opp i alt fra USB-stikker til håndholdte datamaskiner. Nå har også den første mobiltelefonen med en slik leser gjort sin entré med Pantech Gl100.

Selve avtrykksleseren befinner seg over nummertastene, der man normalt finner piletasten til mobiltelefonen.

Den viktigste fordelen ved slik teknologi er den økte sikkerheten. Det kreves for eksempel et autorisert fingeravtrykk for å kunne skru på eller aktivere mobiltelefonen.

Dette sikrer at man kan lagre sensitive data på telefonen med en adskillig større trygghet enn om man kun hadde brukt den gode, gamle PIN-koden.

Man har også mulighet for å lagre skjulte hurtignummer. Hver av de 10 fingrene til brukeren kan kobles til ett bestemt nummer, som ringes opp så snart man trykker fingeren på avtrykksleseren.

Det følger også med flere spill som bruker fingeravtrykksleseren. Man bruker simpelten leseren som et pekebrett, og beveger seg rundt i spill og menyer ved å flytte fingeren rundt på overflaten.

Pantech har heller ikke spart på kruttet når det kommer til komponentene i resten av telefonen. Gl100 kan blant annet by på et 1,3 megapikslers kamera, som også har mulighet for å ta opp 30 minutter lange videoklipp. Alt av data lagres i telefonens interne minne på 64 MB.

Begge de to skjermene i telefonen er 262,000-fargers TFT-skjermer. Den indre skjermen har en oppløsning på 128x160 piksler, mens den ytre skjermen begrenser seg til 96x64 piksler. Til tross for disse to strømslukene skal Gl100 klare å levere en relativt normal taletid på 3 timer.

Man må også kunne si seg imponert over størrelsen til Pantechs nye flaggskips-telefon. Til tross for mye fet teknologi er den mindre enn de fleste kamskjells-telefoner på det norske markedet, inkludert den bestselgende designtelefonen Samsung E700. Vekten på 82 gram er også helt i toppklasse for en såpass avansert telefon som dette.

Pantech planlegger en lansering av Gl100 i markeder både i Europa, Asia og Midt-Østen. Telefonen bruker det vanlige GSM-nettet, og man kan derfor ikke utelukke at den også vil dukke opp her i Norden. Når den nye telefonen vil sendes ut og hvor mye den vil koste er fremdeles ukjent.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen