Leser alle dokumenter

For å kunne lese for eksempel tekstdokumenter og PDF-filer på mobiltelefonen, har du hittill måttet ha en mobiltelefon med spesiell støtte for visning av disse filformatene.

NECs nye teknologi gjør imidlertid at de aller fleste mobiltelefoner får muligheten til å lese filtyper som de opprinnelig ikke støtter. Programmet er nemlig laget i programmeringsspråket Java, et språk svært mange av dagens mobiltelefoner støtter.

Hvis du har en mobiltelefon som støtter Java og ønsker å lese en fil som ikke støttes av telefonen din, gjør NECs lille program filen om til et format som har likheter med bildeformatet JPEG.

Dette er mulig fordi filene blir forvandlet på tjenernivå, altså før de lastes ned til mobiltelefonen. Dermed vil både nedlastingstiden og krav til minnekapasitet være mindre enn hvis du skulle lastet ned det originale dokumentet.

På tross av at filen vil komprimeres relativt mye, skal programmet ifølge Mobilsiden.dk klare å vise frem dokumenter med tilnærmet samme kvalitet som på en PC-skjerm.

(Kilder: NEC, Mobilsiden)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen