Skjermskudd fra Oxicomics nettsider.

Les tegneserier på mobilen

Skjermbilde fra Stix & Bones. Navigasjonsknapper kan aktiveres rundt rutene. Man kan også navigere bare med å trekke rutene frem og tilbake.
Skjermbilde fra Stix & Bones. Navigasjonsknapper kan aktiveres rundt rutene. Man kan også navigere bare med å trekke rutene frem og tilbake.

Mange vil kanskje ha fått med seg Egmonts digitale satsning "Striper", som slik navnet antyder dreide seg mest om korte seriesnutter. Applikasjonen kom for Iphone for en tid tilbake, men det har stillnet litt etter lanseringen.

Den norske nysatsingen Oxicomics tar sikte på å distribuere tegneserier i stor stil til Iphone og Ipad via Apples programbutikk App Store. Senere vil satsingen også komme til Android og Windows Phone 7. Oxicomics har i motsetning til Egmont valgt å satse på tegneserier i langformat.

En applikasjon per utgivelse

I første omgang distribueres seriene som separate applikasjoner med innhold og leser i App Store. Morten F. Thomsen er prosjektleder for Oxicomics, og forteller at neste skritt blir å sette dette sammen til en enkel applikasjon med visning av tilgjengelig innhold, som en slags bladkiosk.

En slik applikasjon kan dukke opp i løpet av senhøsten, altså i tidsrommet rundt september eller oktober.

Mye innhold allerede

Oxicomics-representanten forteller at de allerede har gjort mye innhold tilgjengelig. I skrivende stund er rundt 15 serier godkjente som applikasjoner i App Store, mens hele 34 nye venter på godkjenning.

- Vi får en til to nye henvendelser fra serieskapere hver dag, sier Thomsen. I første omgang er det ikke de aller mest kjente tegnerne eller titlene som kommer, men en god del tegnere fra både Norge og utlandet skal være på plass.

De store norske avventer

De store norske forlagene er foreløpig være avventende til den nye løsningen. Dette forklarer Thomsen blant annet med behovet for å klarlegge rettigheter i forhold til å distribuere seriene på andre medier enn papir.

Hvorvidt konseptet slår an eller ikke fremheves også som et moment i forhold til å få de mest kjente aktørene med på laget.

Android-versjoner kan komme fort

På spørsmål om hvor lang tid det kan ta før tegneseriene også blir gjort tilgjengelig for Android får vi til svar at det kommer an på om selskapet får bygge på eksisterende teknologi eller ikke. Dersom eksisterende applikasjoner kan tilpasses kan det gå svært mye fortere enn dersom Oxicomics på bygge sin egen fra bunn.

Prisnivået på seriene spenner fra gratis til 17 kroner for de dyreste. De dyreste seriene er de norske, men disse er også svært omfattende med rundt femti sider innhold, forteller prosjektlederen.

Blant seriene som finnes på løsningen i dag er Piazava, Stix & Bones og Out of Orbit.

Les også:

(Kilder: Oxicomics, pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen