Les neste måneds magasiner

Nettsiden Mygazines.com ble i løpet av gårsdagen meget populær. Nettsiden byr nemlig på et stort utvalg av populære magasiner, helt gratis. Her kan du lese MAD, flere utgaver av FHM, Vanity Fair eller IKEA-katalogen om det frister. Magasinbransjen selv er ikke fornøyde.

- Helt klar ulovlig
Nettsiden Mygazines er basert på brukernes egne opplastninger. Når et magasin er lastet det opp i en flashfremviser hvor det er fult mulig å bla i magasinet, zoome inn, kommenter artikler og anbefale andre. Bortsett fra at det er vanskeligere å legge seg med magasinet på stranden eller slenge deg godt ned på sofaen, så er leseropplevelsen svært god. Bladbransjen selv er derimot ikke fullt så fornøyd med siden.

- Jeg har kikket litt på siden, og per i dag er ikke denne siden noe stort problem for norske magasiner. Men prinsipielt er denne nettsiden helt klart ulovlig og hvis den blir mye brukt kan den gjøre stor skade, sier direktør i Magasin- og ukepresseforeningen, Karen Eldbjørg Toven, til Teknofil.


Det ligger en rekke magasiner fullt tilgjengelig på nettsiden Mygazines.

Hun frykter at en slik side kan medføre et minkende salg av magasiner, og påpeker at de vil vurdere rettslige steg om det dukker opp norske magasiner på siden. At magasinene skal bli gratis tilgjengelig før de engang er lansert i butikkhyllene vil være svært uheldig.

Nett og papir må komplimentere hverandre
Å opprette lignende løsninger selv tror derimot Toven ikke er løsninger for magasinene. Hun tror tvert i mot nett og papir må komplimentere hverandre, og ikke konkurrere.

- Folk liker fortsatt å kose seg med magasinene på stranden eller i sofaen, den kosen får du vanskelig om magasinet befinner seg i PDF. Samtidig er vi bevisst på at vi ikke må brenne oss slik avisene gjorde da de la ut sine papirutgaver på nett. Nettet krever et annet format enn papiret og det kan vi heller bruke til å skape en gjensidig forsterkning mellom nett og papir, sier Toven.


Neste utgave av Maxim ligger klart, men det spørs om kosen blir like stor på nett som henslengt på sofaen.

På denne tiden i fjor sa Toven ovenfor Teknofil at magasinbransjen var i vekst. Hun har foreløpig ingen tall fra i år, men sier salgstallene trolig har holdt seg stabile siden i fjor.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen