Les fort på mobilen

Vi leser stadig mer tekst og informasjon på mobiltelefonen. Dette har inspirert forskere ved Stanford University til å utvikle et system som gjør det mulig å absorbere store mengder tekst på kort tid.

Uansett hvor stor mobilskjermen er vil mengden tekst som vises være begrenset, og man er derfor avhengig av å bla opp og ned i teksten for å få med seg alt. BuddyBuzz løser dette problemet ved å vise ett og ett ord på skjermen i rask rekkefølge. På denne måten kan man lese teksten uten å måtte bevege øynene eller røre mobiltelefonen.

En vanesak
- Til å begynne med føles det hakkete, men så snart du setter opp hastigheten til rundt 400 og 500 ord per minutt vil det føles som en strøm av tekst. Det krever at du fokuserer på teksten og etter hvert vil hodet ditt sette sammen tekststrømmen til meningsfull informasjon, sier en av forskerne bak programmet.

Å venne seg til BuddyBuzz krever en del trening, og vil nok ikke appellere til de som liker å ha kontroll på teksten. På den annen side kan det gjøre lesingen både lettere og mer effektiv om man klarer å konsentrere seg og følge med på tekststrømmen. Du kan bli kjent med systemet ved å gradvis øke hastigheten på ordene.

For å ta i bruk programmet må du opprette en konto på hjemmesiden til BuddyBuzz og laste ned programmet til telefonen din. Etter å ha gjort dette kan du motta nyheter fra blant annet Reuters og CNet i tillegg til utvalgte blogger. Det eksperimenteres også med bøker og annet innhold.

BuddyBuzz kan brukes på en rekke mobiltelefoner med tilknytning til internett. Selskapet har lagt ut en komplett liste med kompatible telefoner. Du kan lese mer om tjenesten på hjemmesiden til BuddyBuzz.

(Kilde: Yahoo)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen