Les dette - bli smartere

At du kan bli smartere av å surfe på nett er ingen nyhet. Det faktum at nettet inneholder store mengder kunnskap trengs det ingen forskning for å bevise. At Internett i seg selv gjør deg smartere er derimot en nyhet.

Nettet øver opp hjernen
Forskere ved University of California har nemlig kommet frem til at det å gjennomføre et enkelt Google-søk stimulerer viktige områder av hjernen. På denne måten kan du begrense reduksjon i hjernekapasiteten, noe som igjen kan hjelpe for å motvirke senilitet. Ikke overraskende ble det funnet at eldre mennesker har mest nytte av et nettsøk sett i forhold til hjerneaktiviteten som påvirkes.Nytten var størst hos de som kjente Internett fra før av.

- Vårt mest interessante funn var at nettsøk medfører en større aktivitet i hjernen enn det du finner når folk leser en tekst, men kun hos de personene som hadde tidligere kjennskap til Internett, sier forsker Gary Small, ifølge USA Today.

Gamle kan fortsatt lære
Forskningen ble gjennomført på 24 personer i alderen 55 til 75 år. Forskerne målte da deres hjerneaktivitet mens de surfet og mens de leste en bok. Rapporten påviser at selv om vi blir eldre skal det fortsatt være fullt mulig for hjernen å tilegne seg ny kunnskap, og lære seg å utføre nye oppgaver. Selv om vi blir gamle skal det altså være mulig å for eksempel ta i bruk ny teknologi, selv om det kanskje av og til går litt tregt.

Så neste gang du får kjeft av venner eller familie fordi du bruker for mye tid på Internett, så kan du nå altså påstå at det er kompleks hjernetrening du egentlig bedriver.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen