Les av strømmen med mobilen

Synes du det er vanskelig å huske når og hvor ofte du skal lese av strømmåleren? Eller sitter strømmåleren kronglete til, så det blir en jobb du helst vil slippe og gjerne dropper? I så fall kommer du nok til å sette pris på det nye initiativet fra Hafslund.

Til nå har de fleste nordmenn måttet lese av strømmåleren selv. Den skal leses av opp til flere ganger i kvartalet, men dessverre er det mange som ikke husker å lese av måleren eller rett og slett dropper det.

Dette problemet skal Hafslund nå prøve å få bukt med ved å la mobiltelefonen lese av strømmåleren for deg.

Mer nøyaktig
Hafslund får hjelp av NetCom i arbeidet med å sikre seg hyppige og korrekte avlesningsverdier. Mobil teknologi fra NetCom skal nemlig måle forbruket og sende avlesningen trådløst til nettselskapet.


Hafslund har jobbet i flere år med en teknologi som enkelt og sikkert samler inn måleverdier slik at deres kunder får regninger på bakgrunn av det de har brukt av strøm snarere enn en estimert verdi.

- 3000 husstander i Oslo, Akershus og Østlandet er nå med i et testforsøk, der strømmen blir nøyaktig avlest time for time og meldt inn til Norges Vassdrag- og Energiverk (NVE), forteller NetComs markedsansvarlig for maskin til maskin-kommunikasjon (M2M), Lars E. Fjeldstad til digi.no


Hafslund vil stå for installasjonen i hjemmet, mens NetCom vil ta på seg GSM-kommunikasjonen som gjør at avlesingene kan sendes til sentralen. Du som kunde vil ikke merke noen forskjell – annet enn at du slipper å lese av måleren selv.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen