Leoparder lokkes av ringetoner

Nå er det ikke sånn å forstå at leopardene i vestre deler av India går med mobiltelefon i påvente av anrop fra pussige turister som ønsker å slå av en knurr.

Derimot kan de finne på å reagere på mobilen din. Eller rettere sagt ringetonene dine.

Komme da, pusen

Skogvoktere i den indiske delstaten Gujarat bruker nemlig mobiltelefonene sine på denne måten, nettopp for å lokke til seg leoparder.

Hvorfor, sier du? For å få tak i de digre pusekattene før de nærmer seg tettbygd strøk.

Før i tiden kunne man tjore fast ei geit til et tre og legge seg på lur i påvente av kattedyrets ankomst. Det synes nok geita helt sikkert det er greit at det har blitt slutt på.

I dag holder det nemlig å etterligne en geit som mekrer, og dermed kommer de avanserte ringetonene til sin fulle rette. For selvsagt kan mobilen også mekre, eller breke om du vil.

Og du behøver ikke engang å tjore den fast til treet for at det skal skje. Men et bur, det kan det være kjekt å ha når pusen kommer.

Kyr og haner

– Dette trikset virker. Rauting fra kyr, hanegal og mekring fra geiter har vist seg som svært effektive virkemidler i leopardjakten, sier en talsmann for skogvokterne til nyhetsbyrået Reuters.

Vokterne har lastet ned et dusin ringetoner fra ulike husdyr som de benytter som lokkerop i naturen. Med eksterne høyttalere og mobilen finurlig montert til et bur, skal det holde å ringe et par timers tid for å lure leoparden inn i fella.

Så langt har fem leoparder blitt fanget i nærheten av landsbyer for så å føres tilbake til villmarken hvor de hører hjemme. Den nye metoden har vært brukt en måneds tid og applauderes av dyrevernere.

Vi hiver oss på og klapper med, og advarer i samme slengen beboere i området mot å holde seg med papegøyer som låter som mobiltelefoner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen