Leonardoinspirert fotostativ

Giottos er vel et stykke ned på listen over kjente stativmerker her til lands, men det betyr ikke at de lager dårlige produkter. Snarere tvert imot, kanskje. Vi ser til tider at vi på grunn av Norges størrelse og plassering ikke får tilgang til gode produkter på grunn av høy pris og at det derfor ikke lønner seg å drive import av dem hit. Desverre kan dette godt finne på å være tilfelle også når det gjelder Giottos stativer og stativhoder. Mange av dem finnes i produktguiden, men det ser ikke ut til at det er mange som har dem på lager.

Se også: Giottos stativhoder i Produktguiden

Se også: Giottos stativer i Produktguiden

Det er selvsagt synd, og mer nå enn ellers, for nå har de nettopp sluppet et stativ som ser svært interessant ut, og har noen fikse løsninger som vi godt kunne tenke oss å se nøyere på. Ikke så rart, kanskje, når det i følge produsenten er inspirert av ingen ringere enn multikunstneren over alle multikunstnere: Leonardo da Vinci. Det vil si, ikke av ham selv, men av hans berømte skisse den vitruviske mann.

Stativet, som passende nok heter Vitruvian VGR, leveres i pakkeløsning med kulehode og finnes i to forskjellige utgaver, konstruert i henholdsvis karbonfiber eller aluminium. Karbonfiberversjonen veier 1,28 kg mens aluminiumsutgaven veier litt mer, 1,5 kg, men utover det har de samme spesifikasjoner. Sammenlagt er hele greia ikke mer enn 40 cm langt, takket være den spesielle måten det foldes sammen på. Beina brettes nemlig oppover, slik at endene legges inntil stativhodet (se bilde), og dermed stikker ikke stativhodet opp på samme måte som på tradisjonelle fotostativer.

Se også: Produsentens produktside

Begge varianter av stativet skal være godt for 4 kg maksimal belastning, og kan strekkes til maksimalt 157 cm høyde. Laveste brukbare høyde er 39 cm, altså en cm kortere enn stativet er i sammenlagt tilstand. Noe av det mest geniale ved stativet er imidlertid at man enkelt kan demontere sentersøylen og en stativfot, og sette dem sammen for å danne en monopod, dersom man skulle foretrekke det ved enkelte anledninger. En enkel og svært praktisk løsning som vi synes flere produsenter burde vurdere.

Desverre har ikke Giottos svart på våre henvendelser, så vi har ingen informasjon om pris eller tilgjengelighet her til lands.

Les også: Fjernstyrt stativhode

Les også: Fjernkontroll med LiveView

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen