Lensbaby forbedrer seg

Optikkprodusenten Lensbaby er kjent for å lage billige, alternative objektiver for fotografer som er i det ekstra kreative hjørnet. Nå har Lensbaby kommet med en ny modul i sitt Optic Swap System, som løser deres ganske tungvinte løsning med manuelle blenderringer.

Lensbabyfamilien består av forskjellige objektiver som har to ting til felles. De mangler autofokus, og de mangler en automatisk blender. Det siste punktet har Lensbaby til nå løst ved å ha magnetiske blenderringer, som fotografen må bytte manuelt. Dette gjøres ved å skru av frontelementet, og slippe blenderringen inn i objektivet.

Les også: En litt uvanlig Lensbaby

Med Lensbaby Sweet 35 slipper du de manuelle blenderringene.
Med Lensbaby Sweet 35 slipper du de manuelle blenderringene.

Nå har altså Lensbaby laget en modul som gjør at man slipper å bruke de manuelle blenderringene. Lensbaby-objektivene Composer, Muse, Control Freak og Scout har muligheten til å bytte ut innmaten, slik at man kan bytte til moduler med forskjellig type glass, eller moduler med forskjellig brennvidde.

Les også: Vidvinkelkonverter til Lensbaby

Den nye modulen, som heter Sweet 35, er en modul med 35mm brennvidde og egen blender fra F/2.5 til F22. Man skifter blender ved å vri på frontenelementet på optikken, og man justerer blenderen i hele blendertrinn.

Sweet 35 har selektiv fokus, noe som vil si at det kun er et senterpunkt som er skarpt, mens resten av bildet blir uskarpt. På et kamera med APS-C sensor vil dette senterpunktet utgjøre 15 prosent av bildet ved F/2.5, til 40 prosent av bildet ved F22.

Les også: Lensbaby for Nikon-optikk

Pris og lanseringsdato er ikke kjent for øyeblikket, så vi kommer tilbake med denne informasjonen når dette blir kjent.

Kilder:
www.lensbaby.com
www.dpreview.com

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen