Lensbaby 3G

I korte trekk er en Lensbaby en svært enkel linse som kan bøyes for å vinkle fokusplanet, og strekkes eller komprimeres for å regulere fokusavstanden. Blenderåpningen reguleres med plastinnlegg med hull av varierende størrelser. Den første Lensbaby-versjonen kunne tilby blenderåpninger opp til 2.8, og en temmelig enkel linse uten noen form for antirefleksbehandling. Lensbaby 2.0 ble sluppet en stund senere, og kunne skilte med blenderåpninger ned til 2.0 samt multicoating på linselementet.

Selve optikken i Lensbaby 3G er den samme som i Lensbaby 2.0, men etter å ha snakket med en del kunder og fått høre hva de savnet i versjon 2.0 har produsenten nå sluppet Lensbaby 3G med en del forbedringer. Den største av disse er uten tvil muligheten for å låse innstillingene, dvs vinkel og retning, og dermed oppnå konsistente resultatet fra gang til gang, noe som spesielt studiofotografer savnet. Macro- og landskapsfotografer etterlyste også større dybdeskarphet, noe Lensbaby 3G nå kan tilby ved hjelp av flere plastinnlegg med mindre hull.

Foto: Kevin Kubota
Foto: Kevin Kubota

Lensbaby 3G har en brennvidde på ca 50mm (dette er nok variabelt pga måten man fokuserer på), men man kan oppnå vidvinkel- eller teleeffekt ved hjelp av spesielle forsatser. Man kan også bruke de fleste filtre med 37mm skrufatning.

Alternativ tekst mangler
Foto: Kevin Kubota

Akkurat som Lomokameraene er Lensbaby en typisk "love it or hate it" dings. Mange vil reagere på tanken å benytte optikk som reduserer kvaliteten såpass mye på ganske dyre speilreflekser, andre vil ønske friheten et sånt objektiv kan tilby velkommen. Og hvorfor ikke? Objektivet, om det kan kalles det, er ikke dyrt, og kan godt gi en a-ha opplevelse angående ting som perspektivkontroll og kontroll av fokusplanet - ting som tradisjonelt er storformatfilmens domene, med enkelte få unntak i form av til/shift-objektiver som koster skjorta.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen