Lenovo ThinkPad P71.
Lenovo ThinkPad P71. (Bilde: Lenovo)

Lenovos nye monster-laptop takler både VR og harde påkjenninger

Nye ThinkPad P71 har også 4K-oppløsning.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Arbeidsstasjonene i Lenovos bærbare ThinkPad-serie er kjent som både hardføre og potente datamaskiner. Nå har selskapet dratt sløret av et nytt, staut tilskudd på ThinkPad-stammen, nemlig P71.

ThinkPad P71 har massevis av krutt på innsiden, og har også en skikkelig solid innpakning. Nærmere bestemt er den godkjent etter militærstandarden MIL-SPEC, som innebærer at den tåler solide, ytre påkjenninger.

VR-klar med Xeon og Quadro

Under panseret finner man en prosessor i toppklasse av typen Intel Xeon E3-v6 på 3 GHz med den nye Kaby Lake-arkitekturen. Modellen klasker også til med opptil 64 GB minne og ikke minst et skjermkort av typen Nvidia Quadro P5000, som Nvidia selv har definert som VR-klart.

Dermed skulle det altså ikke være noen i veien for å bruke maskinen med Rift- eller Vive-brillene, selv om dette er nok hovedsakelig ment som en PC for proffmarkedet.

På lagringssiden er det plass til opptil fire lagringsenheter med en kapasitet på opptil 2 TB via både harddisk og SSD.

Lenovo ThinkPad P71.
Lenovo ThinkPad P71. Foto: Lenovo

4K-oppløsning

Ikke minst kan ThinkPad P71 leveres med 4K-skjerm om man ønsker, altså en oppløsning på 3840 x 2160 piksler. Den kan også fåes med vanlig, full HD-oppløsning om man ikke ønsker å bruke fullt så mye penger. Skjermstørrelsen er for øvrig på 17 tommer.

Tilkoblingene omfatter fire USB 3.0-porter, HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, Thunderbolt 3.0 og Bluetooth 4.1. Som andre ThinkPad-modeller er heller ikke P71 en spesielt tynn sak, med en livvidde på cirka 3 centimeter og en startvekt på 3,4 kilogram.

ThinkPad P71 vil bli tilgjengelig i USA i april til en startpris på 1849 dollar. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Lenovo lanserte flere nye ThinkPad-modeller tidligere denne måneden: Her er vår sniktitt på ThinkPad X1 Carbon og ThinkPad X1 Yoga »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen