Lenovos nye mobil lar deg taste rett på bordet
Teknofil
(Bilde: Lenovo)

Lenovos nye mobil lar deg taste rett på bordet

Projektormobilen Smart Cast ser dagens lys.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For noen år siden prøvde Samsung seg med to projektormobiler, kalt Beam, men disse slo ikke spesielt godt an blant mobilkjøpere. Nå har imidlertid Lenovo tatt det samme konseptet noen hakk videre, melder Engadget. De har presentert en løsning som virker langt mer lovende.

Den store forskjellen mellom Samsungs projektormobiler er at Lenovos projektor ikke er basert på DLP, men er snarere en «focus-free» laserprojektor. Den nye projektorteknologien skal angivelig gjøre det mulig å projisere hva som helst fra mobilen over på en hvilken som helst overflate.

Det som kanskje er enda mer spennende, er at du i en annen projektormodus kan velge å projisere bildet på et bord foran deg. Da vil du for eksempel kunne få opp mobilskjermen, et tastatur, eller et piano rett på stuebordet ditt. Det projiserte bildet i denne modusen responderer nemlig på berøring, via IR-bevegelsessensorer, slik at du kan styre mobilen fra overflaten.

Her ser du skrytevideoen til Lenovo:

Lang Lang spilte Smart Cast-piano

Under lanseringen av den nye konseptmobilen stilte pianist Lang Lang opp og klimpret litt på det virtuelle tastaturet også. I disse to klippene får du se Lenovo Smart Cast i aksjon som virtuelt piano:

 

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent. Lenovo selv kaller forsåvidt Smart Cast for en konseptmobil, som først og fremst er ment å vise frem projektormulighetene. Det betyr at det ikke er helt sikkert at akkurat denne mobilen vil komme på markedet med det første.

Fikk du lyst på projektor på mobilen din? Kommenter i forumet!

Det er flere som leker med tanken om å bruke projektorer til noe nytt
Slik blir IKEA-kjøkkenet i 2025 »

(Kilder: YouTube, Engadget, Lenovo)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen