ThinkPad P70.
ThinkPad P70. (Bilde: mythja/Shutterstock.com, Lenovo)

Lenovos nye bærbare PC-er skal danke ut det meste

De nye ThinkPadene byr blant annet på Xeon-prosessorer og 4K.

I en fersk pressemelding har den kinesiske PC-giganten Lenovo nå dratt sløret av en ny serie bærbare PC-er for dem med ekstreme krav til ytelse. Serien heter «ThinkPad P», og består av to modeller som Lenovo kaller de «kraftigste arbeidsstasjonene noensinne», noe som godt kan stemme – i hvert fall hvis vi ser på spesifikasjonene.

De to modellene, ThinkPad P50 og ThinkPad P70, har skjermstørrelser på henholdsvis 15,6 og 17,3 tommer. Det mest spennende med maskinene er at de utstyres med Intels råsterke Xeon-prosessorer for proffbruk.

Nvidia Quadro og 4K-skjermer

Det er bare dager siden Intel kunngjorde at Xeon-prosessorene for første gang skulle komme til bærbare PC-er, og nå ser det altså ut til at Lenovo er først ute. Prosessorene bærer modellbetegnelsen Intel Xeon E3-1500M v5, og er basert på den nye Skylake-plattformen.

ThinkPad P50.
ThinkPad P50. Foto: Lenovo

De to nye laptopene har imidlertid vesentlig mer snadder enn dette å by på. Begge maskinene får også kraftige grafikkprosessorer av typen Nvidia Quadro, men det er uvisst akkurat hvilke modeller.

I tillegg kan begge modellene fås med 4K-oppløsning, men vi også bli tilgjengelige i vanlig 1080p-versjoner, og da med berøringsstøtte om ønskelig. Ellers har begge PC-ene støtte for helt opptil 64 GB minne, og du kan også få SSD-lagring på opptil 1 TB og harddiskplass på opptil 2 TB.

Thunderbolt 3

Lenovos nye ThinkPad-modeller byr også på upåklagelige tilkoblingsmuligheter, først og fremst i kraft av å tilby den nye Thunderbolt 3-standarden, som ble lansert så sent som på Computex-messen i juni. Denne standarden benytter samme port som USB Type-C, og kombinerer dermed det beste fra Thunderbolt og USB i én og samme kabel.

Ellers har maskinene tre USB 3.0-porter, én HDMI 1.4-port, én mini-DisplayPort 1.2-port, SDXC-plass, Bluetooth 4.1 og Ethernet. P50-modellen har dimensjoner på 377,4 mm x 252,3 mm x 24,5 mm og en startvekt på 2,5 kilogram. Storebroren måler 416 mm x 275,5 mm x 29,9 mm og veier fra 3,4 kilogram.

Maskinene vil bli tilgjengelige i løpet av siste kvartal i år til veiledende, amerikanske startpriser på 1599 dollar og 1999 dollar for henholdsvis P50 og P70, som tilsvarer cirka 13 000 og 16 500 norske kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Lenovo er også aktive på mobilfronten: Nå har de lansert en ny flaggskipmobil under nytt merkenavn »

(Via Time)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen