Til venstre ser du bildet som Lenovo slapp i forrige uke. På høyresiden ser du hvordan mobilen faktisk ser ut.
Til venstre ser du bildet som Lenovo slapp i forrige uke. På høyresiden ser du hvordan mobilen faktisk ser ut. (Montasje: Lenovo/Tek.no)

Lenovos «helt rammeløse mobil» har både ramme og «skjermleppe»


Lenovo har brukt de siste ukene på å hause opp stemningen for deres kommende mobil, Z5. 

Det vi trodde kom til å være en Android-mobil nesten fri for skjermrammer, og uten en «skjermleppe» som Apple populariserte med iPhone X, viser seg å skuffe på begge punkter. Det viser bilder nettstedet The Verge har fått tak i.

Misvisende konseptbilder

Lenovo Z5 har skjermrammer (som riktignok er ganske tynne, bortsett fra på bunnen), og den har en skjermleppe. 

Slik ser Lenovo Z5 ut.

For all del, den ser fin ut, og den har verken større rammer eller hakk enn andre mobiler på markedet, men det er likevel skuffende med tanke på hva som ble hintet til. 

Den nye mobilen har uansett en 6,2-tommers skjerm med 1080p-oppløsning, og Lenovo bedyrer at skjermrammene er tynnere enn på Xiaomi Mi 8 og iPhone X, samt at «hakket» øverst på skjermen hvor kameraet sitter er smalere. 

Videre skal skjerm-til-kropp-forholdet være på 90 prosent. I forrige uke bedyret Lenovo-sjefen at den ville være 95 prosent. 

Se forskjellen ved å dra i streken under (konseptbildet viste bare halve mobilen): 

 

Det er rimelig stor forskjell på skjermrammene, og konseptbildet hadde ingen skjermleppe på toppen i det hele tatt.

Blir billig

Ifølge The Verge vil mobilen utstyres med en åttekjernet Qualcomm-prosessor, men nøyaktig hvilken modell vet vi ikke. Kameraene skal by på 16 megapiksler og batteriet er på 3300 mAh med støtte for hurtilading. 

Prisen blir tilsynelatende svært hyggelig. Modellen med 6 GB minne og 64 GB lagring, som trolig vil være nok for de fleste, koster bare 1299 yuan når den kommer i salg i Kina. Det tilsvarer omtrent 1600 kroner i Norge. Modellen med 128 GB lagring koster bare 500 yuan mer, noe som gir en totalpris på omtrent 2250 kroner. 

Kinesiske mobilpriser er imidlertid vanligvis betydelig lavere enn de vi finner i Norge, så disse prisene bør ikke sees i forhold til hva vi er vant til her. Huawei P20 Pro koster for eksempel omtrent 5000 kroner i Kina og 8500 kroner i Norge. 

Den kinesiske lanseringsdatoen er satt til 12. juni, men vi vet fortsatt ikke om mobilen vil komme til Norge, eller hva prisen i så fall vil være.

Fikk du med deg Asus' ekstreme spillmobil? 
Asus ROG Phone kommer med skulderknapper og kjøling »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen