TEST: Lenovo ThinkPad X220 Tablet

Test Lenovo ThinkPad X220 Tablet

Bærbar godsak med en vri

12,5-tommers tablet-PC som viser at dynamitt kan komme i små pakker.

Oppsummering og konklusjon

Lenovo ThinkPad X220 Tablet er, kanskje med det unntaket at den faktisk er en tablet-PC, en relativt tradisjonell bærbar i Lenovos ThinkPad-linje. Den er solid og godt satt sammen, har et behagelig tastatur, god skjerm, nok av ytelse og batteritid som kan strekkes til å holde en hel arbeidsdag.

Med det litt fete 6-cellers batteriet kan den ikke kalles spesielt sexy eller elegant, men så er dette mer en arbeidshest enn noe du kjøper for å sprade rundt med. Og liker du ThinkPad-stilen fra før er det jo uansett liten forskjell fra dens større og mindre søsken.

Utstyrsmessig er X220 slett ikke dum. Her er alle nettverksmuligheter med gigabit LAN, 802.11n trådløst, Bluetooth og mobilt bredbånd på plass. Lenovo har også fått plass til en ExpressCard/54-slot. Det er også uvant, men for så vidt forståelig, å se DisplayPort til fordel for HDMI.

Men litt å pirke på har vi jo. Pekeplaten gjør riktignok jobben sin, men er ikke av de beste. På utstyrssiden savner vi en USB 3.0- eller i det minste en eSATA-kontakt. Og til å være en 12,5-tommer er den relativt tung med en vekt på rett under to kilogram.

Likevel foretrekker vi egentlig X220 Tablet over den litt slankere og lettere ThinkPad X1. Bedre skjerm, mindre støy og varme samt bedre batteritid er alle gode salgspunkter for å velge ThinkPad X220 Tablet i stedet. Og så må vi jo minne deg om at X220 også kommer i vanlig utgave. Denne er både lettere og rimeligere enn tablet-utgaven vi har testet her, og vil nok være et bedre valg for deg som egentlig ikke har behov for en tablet-PC.


God og solid
Fin skjerm
Anstendig utstyrt og mye krefter
Snasent tastatur


Verken USB 3.0 eller eSATA

Egentlig har vi innmari lyst til å anbefale denne ThinkPaden, og driver du med tegning/design eller har andre spesielle behov som fordrer en tablet-PC gjør du et fint kjøp her. Men for den gjennomsnittlige businesslaptopbruker ville vi strengt tatt heller gått for en vanlig X220 for å spare penger, vekt og fått bedre batteritid. Standard X220 kan også leveres med USB 3.0 og har "leselys" for tastaturet. Merk dog at ikke alle utgaver av X220 har IPS-skjerm.

Alternativer

Er du ute etter noe som kan matche ytelsen er det nok av andre laptoper der ute. En godt spesifisert Dell Vostro 3350 eller ultraportable Toshiba Portege R830 er hete tips. Tør du gå litt opp i vekt og størrelse er også 14-tommeren Lenovo ThinkPad T420 med ekstra høy oppløsning et mulig alternativ.

Få også med deg våre bærbar-anbefalinger for studenten

Lenovo ThinkPad X220 Tablet

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen