TEST: Lenovo ThinkPad X220 Tablet

Test Lenovo ThinkPad X220 Tablet

Bærbar godsak med en vri

12,5-tommers tablet-PC som viser at dynamitt kan komme i små pakker.

Ytelse

Med kvaliteter og ikke minst en prislapp som er myntet på bedriftsmarkedet kommer det ikke som noen overraskelse at Lenovo ThinkPad X220 Tablet kommer med Windows 7 Professional.

I tillegg får du med Lenovos ThinkVantage Toolbox, en programsuite der du kan blant annet kan administrere passord og fingeravtrykk, ta backup, sysle med webkonferanser og lage profiler for spesielle trådløse nettverk.

Spesielt for X220 Tablet har vi også SimpleTap, et lite kontrollgrensesnitt som gjør det enklere for deg som liker å bruke fingrene. Dette gir deg store ikoner på skjermen som lar deg skru opp og ned lyd- og lysstyrke, starte webkameraet og så videre.

Det er også ukomplisert å kjøre Linux på X220 Tablet. I hvert fall den lille tiden vi testet dette med Ubuntu 11.04.

Systemytelse

Frem til nå har vi sammenlignet X220 Tablet med Lenovo ThinkPad X1, og vi ser ingen grunn til å gjøre noe annet når det kommer til ytelse. Vårt testeksemplar er utstyrt med hakket raskere prosessor, men den har mindre minne enn X1, som dessuten er utstyrt med SSD fremfor en vanlig harddisk.

I Windows' opplevelsesindeks blir de enkelte komponentene analysert og gitt en poengsum etter hvor gode de er. Her kommer det frem at de to datamaskinene har tilnærmet lik prosessorytelse, mens X220 gjør det bedre på grafikk. Med mer minne og SSD kommer ThinkPad X1 bedre ut av det i de kategoriene.

Av en eller annen grunn fikk vi aldri PCMark Vantage til å kjøre på ThinkPad X220, men vi har også begynt å ta i bruk den nyere PCMark 7. Dette er kombinasjonstester som bruker flere forskjellige komponenter, inkludert harddisken. Dette gjør at ThinkPad X1 med sin SSD kommer spesielt godt ut, selv i tester der vi skulle tro X220 med sin noe raskere prosessor ville ligge foran.

Vi har også begynt å ta i bruk Cinebench 11.5, der prosessorkraft brukes til å rendre et bilde – først med en prosessorkjerne (og en prosesstråd), deretter med alt den har av muskler. Her kan vi se hvor effektivt prosessorer med flere kjerner og/eller mulighet for flere tråder (som Hyper-threading) virkelig jobber. Med to Intel Core i-prosessorer fra samme generasjon er det ikke store forskjellen, men X220 Tablet har en hakket høyere klokket prosessor.

Med videokonverteringsprogrammet Handbrake gjør vi noe veldig praktisk: En DVD-rip av en times lang film krympes ned til 650 MB med programmets standardinnstillinger. ThinkPad X220 gjør det på 19 minutter, mens X1 kun brukte halvannet minutt lenger.

Spillytelse

Både Lenovo ThinkPad X1 og X220 har samme grafikk: Intel HD Graphics 3000 som er integrert i selve prosessoren. Interessant nok ser det ut til at det er i grafikkytelse vi ser det største utslaget mellom de to prosessorene, med den litt kjappere i7-prosessoren tusen poeng foran i 3DMark.

I Half-Life 2 med høy kvalitet ser vi en tydelig forbedring, der vi på X220 Tablet kan spille selv i skjermens originale oppløsning.

Far Cry i høy kvalitet er dog fremdeles et stykke unna.

Lenovo ThinkPad X220 Tablet

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen