Test Lenovo ThinkPad T420

Solid og sikker jobb-PC

Lenovo har gjort mye riktig med deres nye ThinkPad T420.

Enten du er en forretningsmann eller -kvinne på farten, eller bare setter pris på en godt konstruert bærbar datamaskin, burde navnet ThinkPad ringe en bjelle. Dette er merkenavnet til bærbare maskiner produsert av Lenovo hovedsaklig rettet mot bedriftsmarkedet.
ThinkPad er for mange synonymt med god kvalitet og enkelt utseende.Dette er noe som skal kunne forsvare en pris på nesten det dobbelte av hva en kan forvente å betale for tilsvarende maskinvare i andre bærbare maskiner.

Ikke for spill

Ytelsesmessig er ikke T420 noe å skryte av. Du kan riktignok velge mellom flere forskjellige prosessorer, men selv den kraftigste av disse har "kun" to kjerner. Skjermkortet er optimalisert for kontorprogrammer og ikke spill, noe som fører til relativt svak spillytelse. Du kan saktens kjøre litt eldre spill, men ikke noen av dagens mer krevende titler.

Robust og sikker

Det mest positive med T420 er utvilsomt den solide byggkvaliteten. Denne maskinen er bygget for å vare, og for å beskytte viktige data. Den er behagelig å skrive på, og den matte skjermen med 1600 x 900 piksler gir nok av arbeidsplass, selv på en 14-tommer. Noe av den medfølgende programvaren som håndterer sikkerhet og batteriet er også både praktisk og gjennomført.

Noen mangler

Skal vi trekke frem noe negativt må det bli de litt rare valgene Lenovo har gjort, slik som å ikke ha USB 3.0 eller HDMI. I tillegg er pekerflaten liten med en ubehagelig overflate. Vi skulle også gjerne sett en utgave av denne maskinen med en firekjernes prosessor for de som trenger litt ekstra regnekraft.

For mannen i gata er nok ikke Lenovo ThinkPad T420 det beste valget, og gir mye mindre igjen for pengene enn de andre bærbare maskinene vi har sammenliknet med T420 i dag. Men for forretningsfolk på farta som trenger en sikker og robust bærbar vil nok ThinkPad T420 være midt i blinken. God batteritid, solid konstruksjon og godt tastatur er noen av nøkkelordene.


Batteri som varer en arbeidsdag
Solid konstruksjon
Mange sikkerhetsfunksjoner
Skjerm og tastatur som er behagelig å jobbe med


Hverken USB 3.0 eller HDMI
Ikke så mye ytelse for pengeneVil du vite mer?
Les hele testen av Lenovo ThinkPad T420 på Hardware.no.

Andre alternativer

Vi har ikke testet så mange andre bærbare maskiner rettet mot forretningsfolk, men både Dell Latitude E6420 og HP ProBook 6460b er maskiner på samme størrelse som har høstet mye ros for både byggkvalitet og brukervennlighet. Fordelen med Dell er at du kan kjøpe maskinen i et nesten uendelig antall variasjoner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen