Lenovo ThinkPad med Linux

Alternativ tekst mangler

Endelig ser Linux ut til å være såpass modent at en av de mer betydelige PC-leverandørene har begynt å levere dette operativsystemet standard installert på noe som ikke er servere.

Lenovo tilbyr nå ThinkPad T60p med 2 GHz Core Duo T2500 og opptil 2 GB minne, samt ATI FireGL V5200 (256 MB) ferdig installert med SUSE Linux Enterprise Desktop 10.

SLED10 er ganske nylig lansert fra Novell og representerer selskapets nyeste profesjonelle desktop-Linux der man har garanti for fungerende sikkerhetsoppdatering og leverandør-support. Server-versjonen av dette operativsystemet heter SLES10 (SUSE Linux Enterprise Server).

HP gjorde også et lite "stunt" for et par år siden ved å levere SUSE Linux 9.1 på Compaq nx5000. Dette var en bærbar maskin, men Linux-tilbudet ble faset ut relativt kjapt og det forble kun en midlertidig testperiode.

Lenovo er altså en av de første PC-leverandørene som tar steget inn på standard levering av desktop-Linux. Videre får vi observere hvorvidt dette er en bærekraftig utvikling hos selskapet eller om det kun blir midlertidig.

(Kilde: DesktopLinux)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen