Test

Lenovo ThinkPad Edge

Denne utgaven av ThinkPad Edge ble testet i forbindelse med en samletest av seks bærbare. Men det er ikke den første gangen vi har hatt den på vår testbenk. Faktisk tok vi en kikk på den såpass sent som i sommer, men da i en utgave som både var dyrere og kraftigere.

For detaljer rundt konstruksjon og kvaliteter henviser vi deg derfor til den originale testen, og hopper rett på ytelsen for får testmaskin. Denne har en AMD Athlon II P320 på 2,1 GHz og integrert ATI Radeon HD 4250 grafikkløsning - det samme som vi egentlig finner i HP Pavilion dv6-3000so. Den store forskjellen er at du med HP-en kan svitsje til en langt bedre grafikkløsning ved behov.

PCMark05, høyere poengsum er bedre:


Ytelse er ikke Lenovoens sterke side - den ligger sist i samtilige disipliner

Half-Life 2 Lost Coast, høyere FPS er bedre:


Vi sier ikke at ThinkPad Edge her er håpløs - skrur du ned detaljnivået vil du kunne kjøre en rekke litt eldre spill. Men har vi ser jo tydelig at det finnes bedre kandidater dersom du er interessert i gaming.

Batterilevetid i timer og minutter, høyere er bedre:


Den utmerker seg heller ikke med spesielt god batterilevetid. Der den virkelig skinner er faktisk støymessig - dette er den mest stillegående bærbare i vår samletest. Er støyallergiker ditt mellomnavn kan du trygt satse på denne utgaven av ThinkPad Edge - denne bråket ikke engang under hard jobbing.

Oppsummering og konklusjon

Lenovo lagde ThinkPad Edge som en slags modell som kunne passe inn et sted mellom bedrifts- og privatmarkedet. Med dette i bakhodet kan vi for så vidt forstå poenget med denne modellen - en solid bærbar med kvaliteter fra den kjente ThinkPad-serien. Likevel er det vanskelig å selge inn TP Edge, ganske enkelt fordi prisen ikke står i forhold til ytelsen, og det faktusm at den ikke virker spesielt mye mer solid enn det konkurrenten kommer med.

Så får det heller være at modellen er stillegående, fåes med en matt skjerm, har et godt tastatur og pekeplate, samt er godt ustyrt med blåtann, ExpressCard/34 og eSATA. Bortsett fra skjermen er nemlig ikke dette noe som er eksklusivt for denne bærbare datamaskinen
 
 
Lenovo ThinkPad Edge
Velutstyrt, stillegående, godt tastatur og pekeplate.
 
Lav ytelse i forhold til konkurrentene.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen