Lenovo LePhone S2 markerer Lenovos inntreden i smarttelefonmarkedet. Men foreløpig er det ikke planer om å lansere den i Norge. (Foto: Lenovo)
Lenovo LePhone S2 markerer Lenovos inntreden i smarttelefonmarkedet. Men foreløpig er det ikke planer om å lansere den i Norge. (Foto: Lenovo)

Lenovo med sikrere Android-mobil

Skal være tryggere å bruke enn konkurrentenes.

Den kinesiske produsenten Lenovo lanserte på en pressekonferanse i Las Vegas søndag det de hevder er en sikrere Android-telefon. Telefonen ble forhåndsvist i Beijing i høst, men det er såvidt vi vet første gang Lenovo presenterer den foran et internasjonalt publikum.

I likhet med Lenovos bedriftsnettbrett Thinkpad Tablet, skal den nye smarttelefonen Lenovo LePhone S2 ha en rekke ekstra sikkerhetsfunksjoner under panseret. Men i motsetning til ThinkPad Tablet, er Lenovo S2 en telefon rettet først og fremst mot forbrukermarkedet.

Les også: Slik sikrer du deg mot Android-søppel

Sikkerhetsløsningen skal være integrert på kjernenivå, slik at det ikke skal være mulig å koble den ut. I tillegg til å beskytte informasjonen på telefonen, samt forhindre nettfisking ("phishing"), skal sikkerhetsløsningen også forhindre at apper sender kostbare SMS-er uten at du er klar over det.

To kjerner

Telefonen har en 3,8 tommer stor skjerm med oppløsning på 800 x 480 punkter. Den benytter en 1,4 GHz Qualcomm Snapdragon-prosessor med to kjerner, har 8 eller 16 GB lagringsplass, samt et 8 megapiksel kamera med panoramafunksjon. Det er også et 0,3 megapiksel (VGA) frontkamera.

Telefonen leveres med en iCloud-lignende synkroniseringsløsning som automatisk synkroniserer bilder og musikk og lagrer dem i en nettskytjeneste. Lagringsplass skal følge med når du kjøper telefonen.

Ikke Android 4.0

Selv om dette er en splitter ny telefon, kommer den med Android 2.3 (Gingerbread) og ikke Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Om – eller når – Lenovo kommer med en oppdatering, er foreløpig usikkert. Lenovo har imidlertid lagt sitt eget Mondrian-brukergrensesnitt på toppen av Gingerbread.

Telefonen vil i første omgang bli lansert i Kina, før den senere vil bli tilgjengelig internasjonalt. Foreløpig er det ingen planer om å lansere den i Norge eller Norden, har vi fått beskjed om fra Lenovo.

Amobil.no er tilstede på CES, og kommer med nyheter fra messen fortløpende i løpet av de neste dagene.

Les også:

Se flere artikler fra CES 2012

(Kilde: Pcworld.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen