Lenovo med en skikkelig hybrid

Las Vegas (Hardware.no): Lenovo viste frem en av de mest spennende maskinene på CES. Maskinen det er snakk om er til vanlig en ganske standard liten og lett maskin med en Intel CULV-prosessor. Om man synes det blir for mye kan man hekte av skjermen og vips starter opp et eget lite Linuxsystem. I skjermen finner man en Snapdragon-prosessor, wlan, 3g og en SSD.

Skjermen støtter multitouch og alene har den en batterilevetid på rundt 8 timer. Vekten er godt under en kg for "skjermen". Linuxsystemet til Lenovo, Skylight, var enkelt og raskt i bruk den lille tiden vi fikk hendene på maskinen. Blant annet støtter denne lille saken videoavspilling i 720p uten problem.

I følge Lenovo vil Ideapad U1 bli tilgjengelig i andre halvår i år med en pris under 1000 dollar.

Samtidig viste Lenovo sin lille Smartbook, Smartbook-navnet vil ikke brukes i Norge da det er et annet selskap som sitter på rettighetene på navnet. Det er rett og slett en mer normal bærbar med den samme innmaten som skjermen til Ideapad U1. En batterilevetid på 10 timer skal være mulig. Skjermen er på 10 tommer og vekten er under 0,9 kg. Denne maskinen blir tilgjengelig i april i USA, når den kommer til Norge er foreløpig usikkert.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen