Lenovo lanserer X300

Thinkpad X300 er en ny modell i Thinkpad-serien. De første ryktene dukket opp i forrige måned, men først i dag er lanseringen offisiell.

Den 13,3-tommers store bredformatsskjermen har en overraskende høy oppløsning på 1440x900 punkter og er opplyst av LED-dioder istedenfor CCFL-rørene som har vært det vanlige til nå. LED-diodene gjør det mulig å gjøre selve skjermlokket tynnere, samtidig som at batterilevetiden blir bedre og lysstyrken og fargene forbedres.

Selv om maskinen har en større skjerm enn X61, er ikke vekten noe særlig høyere. Vekten er oppgitt fra 1,33 kg, men merk at dette er uten optisk drev, eventuelt batteri nummer to.

Det er mulig å få maskinen med innebygget optisk drev, noe som hever vekten med rundt 200 gram. Dette må velges når du bestiller maskinen, da det ikke er mulig å sette inn eller bytte i etterkant. Et annet alternativ er å plassere et 3-cellers batteri i den samme plassen som det optiske drevet.


Klikk for større bilde

Som standard er det et 3-cellers batteri som holder maskinen i drift i inntil 4 timer. Dette batteriet kan byttes ut med et noe større batteri (maskinen blir noen millimeter tykkere) som gir X300 en batterilevetid på inntil 6,5 timer.

Med det store batteriet og 3-cellers batteriet istedenfor den optiske stasjonen skal batterilevetiden nå opptil 10 timer. Maskinens totalvekt med disse to batteriene havner på 1,74 kg.

Av andre interessante spesifikasjoner ser vi at maskinen bare er 1,86 til 2,34 cm tykk.

Kun SSD

X300 kan kun leveres med en SSD-harddisk på 64 GB, noe som gjør at prisen blir høy. Den starter nemlig på 18 980 kr ekslusive moms.

Med i maskinen har man da en SL7100-prosessor fra Intel, som har en klokkefrekvens på 1,2 GHz, 2 GB internminne, SSD-disken som nevnt tidligere, 802.11abg og n, Bluetooth, optisk drev og 6-cellers batteri.

Maskinen er også utstyrt med fingeravtrykkleser, webkamera, 3 x USB-porter, VGA, mikrofoninngang, hodetelefonutgang og et hull for kensingtonlås. Det er ingen normal dockingstasjon tilgjengelig, men Lenovo har en USB-utgave som gir deg 4 USB-utganger, VGA (maks 1280x1024), og hodetelefonutgang og mikrofoninngang.

Lenovo X300 blir tilgjengelig i små kvanta fra slutten av denne uken, men full tilgjengelighet blir neppe før mai.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen