Lenovo lanserer servere

Lenovo Thinkserver RS110
Lenovo Thinkserver RS110

I første omgang er det snakk om fem servermodeller. Tre er tårnbaserte og de siste to passer inn i rackskapet. Alle benytter seg av brikkesett og prosessorer fra Intel. Lenovo har lisensiert deler av teknologien fra IBM, men de har produsert maskinene selv.

I praksis er det snakk om to modeller som blir lansert. Den enkleste modellen kommer med en prosessorsokkel med støtte for Celeron, Pentium og Xeon-prosessorer, opp til 8 GB minne. De kraftigere utgavene kommer med to prosessorsokler og 48 GB minne.

Thinkserver TS100 er den enkleste tårnmodellen med støtte for Core 2 Duo eller Xeon 3200-prosessorer, 8 GB minne, Intels 3210-brikkesett med ICH9R. 8 GB DDR2-minne er det maksimale dette brikkesettet takler. Av disker er det to alternativer, enten fire 3,5 tommer disker eller åtte 2,5 tommer disker med hot swap med både SATA og SAS.

Thinkserver TD100/TD100X er den mer avanserte tårnmodellen. Her er det støtte for Xeon 5000-prosessorene med enten en eller to sokler. Som tidligere nevnt benyttes det et Intel-brikkesett som her blir i 5000-serien. Sørbrikken er ICH7R. Disse serverne støtter opp til 48 GB DDR2 FB-DIMM minne(TD100X), diskene er tilsvarende TS100, nemlig valg mellom fire 3,5 tommer disker eller åtte 2,5 tommer disker av SAS eller SATA-typen.

Thinkserver RS110 er den enkleste av rackmodellene. Denne modellen har en prosessorsokkel med støtte for Core 2 Duo eller Xeon 3200, plass for 8 GB minne og valg mellom to 3,5 tommer disker eller fire 2,5 disker av enten SAS eller SATA-typen. Denne serveren tar opp 1U av rackskapet.

Thinkserver RD120er den mer avanserte av rackmodellene. Her er det to prosessorsokler og støtte for opp til 48 GB minne. Med tanke på disker er det her flere alternativer. Enten seks 3,5 tommer, fire 3,5 tommer med plass til tape eller åtte 2,5 tommer med plass til tape.

Lenovo lover mange nyvinninger med tanke på mindre bedrifter. Thinkserver inneholder en rekke programmer for installasjon, overvåkning, oppdateringer og administrasjon.

Windows Server, Red Hat Linux og Novell Linux er operativsystemvalgene man har fra Lenovo.

Systemene blir tilgjengelig hos Lenovos forhandlere i slutten av september.

(Kilde: Lenovo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen