Test Lenovo IdeaPad Z370

Denne maskinen er nærmest lydløs

Lenovo serverer en lekker og rolig bærbar PC for under 6000 kroner.

Stil trenger ikke koste en formue, sier Lenovo. Z-serien, som vi tidligere har sett på i form av Lenovo IdeaPad Z560, skal bevise nettopp det. Vi syntes Z560 var en god maskin som gav mye for pengene, så når Lenovo annonserte et nytt medlem i familien ble vi selvsagt nysgjerrige.

I dag er det Lenovo IdeaPad Z370 som sitter på testbenken, en 13,3-tommer som skal tilby en god kombinasjon av stil, ytelse og mobilitet til en konkurransedyktig pris.

Duger til det meste

Med en prislapp på 5700 kroner prøver Lenovo med IdeaPad Z370 å appellere til kjøpere som ønsker en liten og stilig maskin som ikke koster skjorta og enda litt til. Ytelsen er ingenting å skrive hjem om, men duger til det meste. Den integrerte grafikken er også akkurat god nok til å ta noen runder i litt eldre spill, men drar ikke de nyeste spillene på markedet.

Det vi liker mest med IdeaPad Z370 er den gjennomførte designen og skjermlokket som skiller seg veldig ut. Konstruksjonskvaliteten er også helt på topp, og tastatur og mus passer helt utmerket for dem som skriver mye. Vi noterer oss også lave temperaturer og en nærmest lydløs PC-opplevelse.

Sørgelig skjerm

Alt er derimot ikke bare fryd og gammen, for skjermen er et sørgelig kapittel. Her feiler Lenovo på både innsynsvinkler og lysstyrke som til tider gjør bildet vanskelig å tyde riktig. Og selv om Z370 kanskje i utlandet har litt spennende maskinvare og friske farger blir den norske utgaven litt kjedeligere enn bildet som Lenovo maler i sine salgstaler.

Alt i alt oser Lenovo IdeaPad Z370 av kvalitet, men det koster. For 5700 kroner finnes det mange andre maskiner på omtrent samme størrelse som også er pene å se på, og samtidig er kraftigere. Skjermen som ikke er noe å skryte av er det avgjørende punktet som gjør at vi ikke kan anbefale Z370 før den i alle fall synker en tusenlapp i pris.


God kvalitet
Pen design
Behagelig tastatur og pekeplate
Lave temperaturer og lite støy


Lite ytelse for pengene
Dårlig skjerm

Vil du vite mer?
Les hele testen av Lenovo IdeaPad Z370 på Hardware.no.

Andre alternativer

Et godt alternativ til Lenovo IdeaPad Z370 er HP Pavilion dm4-2000 som er litt større, men kan by på mer maskin for pengene. Her får du en bedre skjerm, mer spillytelse, og fremdeles et godt tastatur og pen design til omtrent samme pris.

Graver du litt dypere i lommene kan du også ta deg råd til den nylig testede Asus U46SV uten å gjøre et dårlig kjøp. Denne maskinen yter ganske godt, har lang batteritid, og i likhet med IdeaPad Z370 og Pavilion dm4 har den også et godt tastatur og en behagelig pekeplate.

Lenovo IdeaPad Z370   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen